søndag 20. januar 2013

En smakebit til Molok

Molok forbindes med ofring av barn. Ifølge overleveringen var gudebildet av bronse og formet som en sittende figur med oksehode og utstrakte armer. Figuren var hul innvendig, slik at de kunne tenne bål inne i den. På den måten ble den rødglødende når barn ble lagt i fanget dens når de ble ofret. Navnet nevnes også i bibelen, da i forbindelse med at guds vrede skal ramme dem som ofrer (sine barn) til denne avguden.

For ei stund sida oppdaget jeg at Åsa Larsons femte roman var gitt ut på norsk- den kom raskt i hus, og den ble nesten enda raskere lest!! Etter mi mening er dette Den beste boka om Rebecka Martinson, Anna-Maria Mella og de andre vi har blitt kjent med fra Lappland! Uhyggelig og kanonbra helt fra første side, der bjørnen angriper en hund som står bundet inne på et gårdstun!

Smakebiten er fra side 96, der de to damene er hos Pohjanen på obduksjonssalen:
-Gammel høygaffel, altså, sa Rebecka.
-Ja det finnes vel knapt noen nye heller. Er sånne i bruk for tiden?
-Og hun lå i senga..., begynte Anna-Maria.
-Ja, helt sikkert. Vi behøver ikke snu henne, men det fantes stikk som gikk tvers gjennom kroppen, her over kragebeinet, for eksempel. Det er tilsvarende skader i madrassen.
-Morderen må ha stått over henne i senga, spekulerte Anna-Maria videre. -Eller kanskje ved siden av senga. Det må ha vært slitsomt.
-Svært slitsomt, istemte Pohjanen. -Når du stikker mot bein også. Men hvis du utfører en sånn gjerning. Det er jo sanseløst på en måte. Da er kroppen full av adrenalin. En tilstand av vanvittig raseri, eller kanskje ekstatisk glede. Nettop dette at vedkommende ikke stanser. Fortsetter etter at offeret er dødt.

Hvis du vil lese mer om boka, kan du klikke HER, og hvis du heller vil ha andre smakebiter, trykker du heller  HER, så kommer du rett til Flukten fra virkeligheten.

Nyt dagen ;o)

19 kommentarer:

 1. Det var en ruskig smakebit. Trevlig söndag!

  SvarSlett
 2. Jeg hadde valgets kval her. Det var tid for å begynne på en nye bok, og jeg klarte ikke velge. Før nå! Tusen takk for supert tips, denne starter jeg på med en gang :)

  SvarSlett
 3. Høres ut som en uhyggelig historie, men spennende!

  SvarSlett
 4. Jeg ble først oppmerksom på denne forfatteren i vinter. Har satt den på lista, men som dere som kjenner meg vet, så er jeg helt nazi på å ta bøker i rekkefølge, så akkurat denne står nok litt ute i vinterkulda og fryser ennå. Skal se om jeg får tak i bok nr.1 i stedet. Hva heter den forresten?

  SvarSlett
  Svar
  1. 1. Solstorm
   2. Spilt blod
   3. Svart sti
   4. Til din vrede går over

   Slett
 5. Jag har läst alla Åsa Larsson böcker och jag älskar dem :) Det är något med hennes sätt att skriva som gör att jag förflyttas i både tid och rum och helt glömmer att det är krim jag läser.

  SvarSlett
 6. Den här sträckläste jag på en bussresa när den var helt nyutkommen:-)

  SvarSlett
 7. Denne har jeg liggende på vent men har bestilt de andre bøkene for jeg liker å lese den i "riktig" rekkefølge!Tusen takk for smakebiten:-)

  SvarSlett
 8. Høres interessant ut, Har ikke lest noe av Larsson, så den skal også sjekkes ut...

  SvarSlett
 9. Låter spännnande!!! Tack för smakebiten.

  SvarSlett
 10. Dette er en krimdamen jeg må bestifte bekjentskap med:) Hørt mye bra om denne boken, men jeg er som Beathe og må begynne på den riktige enden:) Takk for spennende smakebit!:)

  SvarSlett
 11. Takk for spennende smakebit - har hverken hørt om forfatteren eller boken tidligere. Har en del krimtitler å sjekke ut etterhvert - denne er herved notert : )

  Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 12. En fin smakebit! Denne ligger på nattbordet mitt. Jeg begynte i går og har ikke kommet helt til side 96 enda. Men jeg er allikevel hekta :-) Åsa Larsson skriver fine krimbøker synes jeg.
  Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 13. Spennande smakebit! Må få tak i denne snart, har lest alle dei tidlegare bøkene i serien, - og likar dei godt.

  SvarSlett
 14. Det tok meg bare en søndag å lese denne her, igjen tusen takk for tipset, jeg tok deg bokstavelig talt på ordet :)
  http://tinesundal.blogspot.no/2013/01/et-offer-til-molok-av-asa-larsson-uten.html

  SvarSlett
 15. ooooo, AU! Grotesk smakebit! Åsa Larson har jeg ikke lest enda, men jeg har sett SOlstorm på film (og en eller to til av bøkeen hennes!) Det er noe av det beste jeg har sett av krim på TV, så bøkene skal absolutt leses en gang!

  Ønsker deg en glad dag!
  Pia

  SvarSlett
 16. Den här har jag hört mycket om. Obehaglig smakbit, men det är säkert en spännande bok.

  SvarSlett
 17. Spennende smakebit! Jeg har ikke lest noe av denne forfatteren enda, men vurderer det sterkt. Noen ordkunstner er nok ikke Anne Holt i sin siste bok heller, så om det er det du er ute etter er vel neppe boken noe for deg. Jeg syns likevel den er både velskrevet og lettlest og hun behandler temaet med verdighet, så alt i alt likte jeg den godt :)

  SvarSlett

Hva synes du? Enig? Vet ikke helt? Legg gjerne igjen en kommentar ☺