Men i dag er det et unntak!!
Jeg er litt usikker på hva godeste Escoffier ville sagt til fullkorns hveteputer fylt med røde bær og en liten skvett lettmelk på toppen (eller egentlig lurer jeg ikkepå det!!), men jeg synes faktisk det er ganske godt -og tenk bare hvor lettvint det er å slippe å ha på syltetøy på froktblandinga selv! Rart å tenke på nå, men det gjorde vi jo faktisk i gamledager ;o)
Boka handler om verdens første kjendiskokk, Auguste Escoffier, som levde mellom 1846 og 1935. Boka er tredelt, en del er fra hans siste levetid, der han forsøker å skrive En selvbiografi i måltider (del to) og mimrer om store hendelser og oppturer han hadde proffesjonelt, men aller mest om hvor tragisk hans privatliv ble (del tre). Boka er et oppkomme av stemning, fortielser, følelser, svik kjærlighet- og gullkorn.
Det må bli to smakebiter i dag, det første er fra et av hans sjeldne besøk hos kona, Delphine, og barna. Det andre fra han sitter på toget tilbake til London etter besøket som ble mye kortere enn han hadde tenkt.
Hun så ham ikke i øynene eller snudde seg mot ham. Det var som han allerede var tilbake i London, tilbake i sitt lille, overmøblerte rom med utsikt til den sotfylte natteluften.
"Vi var lykkelige den gang," sa han. "Var vi ikke? Før The Savoy."
"Jeg var lykkelig. Men du er Escoffier." Delphine rakte ham kurven som var fylt med pikniken hans. "Ikke lat som noe annet.Det er ikke ærlig av deg."
På stasjonen gikk han ombord i det første toget til Paris og satte seg ved vinduet i en kupé, en liten korrekt mann i en liten, korrekt dress. (...) Han åpnet matkurven, og på det lille bordet foran seg plasserte han en hvit serviett i lin og krystallglasset. Han la et perfekt stykke ost på tallerken, og ved siden av dette to perfekte, mørkerøde fikener. Deretter helte han opp litt vin,rev av et stykke av sin selvbakte pain de seigle og spiste mens verden raste forbi utenfor vinduet. Han var ikke sikker på om han noensinne hadde smakt en bedre frokost.Hvis du er sulten på mer, kan du besøke Mari som holder til i Flukten fra virkeligheten. Hun serverer smakebiter ikke bare til frokost og lunsj, men utover hele dagen- helt til nattmaten kommer på bordet, og hvis man har flaks kan man kanskje finne rester etter det også!
Her er det strålende sol, men minus atten grader i dag, så det blir nok innedag, men avslutning av boka og en besøksrunde for å se hva andre bokbloggere har å by på!
Nyt søndagen!
Nydelig smakebit! Og frokosten så jammen ikke verst ut den heller ;)
SvarSlettBoka er akkurat så god som smakebiten- den med ost og vin, vel og merke! Jeg ville ikke drømt om å sammenligne en med fylte hveteputer ;oD
SlettDet är inte klokt vilka framsteg världen gör, vetekuddar som redan är fyllda med bär ;)
SvarSlettIbland kan man undra om framgången är värd att offra lyckan för, oftast går det nog inte att få båda delarna. Men vad vet jag, jag är ju bara en vanlig okänd :)
Jepp; den frokosten er en fantastisk framgang for menneskeheten, vil jeg si! Man kan bli målløs av mindre!
SlettTack för smakbiten! Det var ingen dålig frukost han fick där!
SvarSlettEn viss klasseforskjell i forhold til min, kan man si ;o)
SlettÅh,den boken må jeg se å få tak i! Synes frokosten din ser god ut jeg:-) Her blir det skirennene og litt rydding. Ha en fin søndag,Berit!
SvarSlettAbsolutt ingenting å utsette på verken bok, frokost eller innsatsen på skiarenaen i dag! Supert!!
SlettJeg ble i alle fall sulten! Denne har jeg liggende, det blir nok den neste boken jeg begynner på. Da jeg hørte Sangen fra fortiden, var der en jente som helt Delphine, hadde aldri hørt navnet før, og nå dukker det opp igjen.
SvarSlettHa en strålende søndag!
Morsomt med sånne tilfeldigheter; jeg føler meg nesten forfulgt av "Ella" i forskjellige bøker jeg har lest i det siste, men de har vært sterke, minneverdige kvinner, så det er mer enn greit!!
SlettBoka anbefales ;o)
Litt av en tog-frokost! Takk for smakebiten fra denne boka. Artig. Ha en herlig, fin søndag!
SvarSlettTrur nok det er nødvendig å nyte medbragt hvis du vil ha en sånn togfrokost! Hadde blitt en uforglemmelig opplevelse ;o)
SlettJeg har nettopp spist havregrøt med frukt og bær i, sånn som vi har kokt vann opp i. enkelt hva? Men så laget jeg min egen ferskpressa juice før det da.;)
SvarSlettSmakebiten er fantastisk..denne boka må jeg bare lese.:)
Havregrøt skal man ikke kimse av!
SlettJeg kom aldri i gang med den juisinga, jeg, men det har gitt inspirasjon til å gjenoppta smootie som en frisk start på dagen. Fryseren begynner desverre å bli tom for bær- og det er ikke akkurat bærsesong ute...
Gled deg til Hvite trøfler om vinteren!
Tack för smakbiten. Verkar vara en härlig handling i denna bok!!
SvarSlettMmmm... Jeg koser meg i hvertfall med den!
SlettSupert innlegg! Nå ble jeg sulten, til tross for at jeg nettopp har spist lunsj :)
SvarSlettDa trur jeg at jeg kan garantere at du ville fått lyst på både det ene og det andre hvis du hadde lest boka! Fabelaktige beskrivelser av måltider og menyer. Det går naturlig nok mye i trøfler og foie gras- ikke akkurat noe vi har liggende i skapet, men absolutt egnet til inspirasjon!
SlettDenne frokostblandingen har jeg ikke fått meg meg at finnes - takk for godt tips : )
SvarSlettBoken du gir smakebit fra har jeg veldig lyst til å lese - har lest flere innlegg om den, og de er udelt positive.
For en herlig, og fristende smakebit! Frokosten di står jeg over , hehe ;)
SvarSlettØnsekr deg en glad dag :)
Pia