tirsdag 22. oktober 2013

Trælete bok på vent!

I dag er det jammen meg tirsdag igjen, og da er det tid for å presentere enda ei bok som står og blomstrer mens den venter på å bli lest. Beathe er som alltid innsamlingsansvarlig, og om hun kanskje ikke får inn riktig like mange bidrag som de fikk under helgas tv-innsamlig, så er det helt sikkert mulig å finne inspirasjon egnet til å forlenge lese-ønske-lista si!

Havets katedral av Ildefonso Falcones er den som står på vent i dag. Jeg har fått den anbefalt flere ganger, men av en eller annen mystisk grunn, har det ikke blitt noe av.
Falcones er jo aktuell med Barfotdronningen nå i høst, men jeg har lagt ned veto overfor meg selv; ingen barfotdronning her i huset før katedralen er fullført!

Handlinga er lagt til middelalderens Spania, og med disse ingrediensene kan man vel bare skru forventningene i været, skulle jeg tru:

Havets katedral» gir en fascinerende beskrivelse av Barcelonas storhetstid som livlig sjøfartsby preget av religionskonflikter, krig, pest, enorme sosiale forskjeller og kamp om materiell rikdom. En gripende historie om ukuelig frihetstrang og grenseløs kjærlighet.

Nå er det bare ett problem. Jeg får rett og slett ikke lydbok-appen fra Lydbokforlaget til å fungere. Jeg aner ikke hvor mange ganger jeg har installert, avinstallert, lasta ned bok, sletta lokal kopi - og ikke minst forbanna mine begredelige tekniske ferdigheter! Nå har jeg gitt opp; jeg har sendt e-post til Lydbokforlaget, som i sin tur har sendt problemet videre til utvikleren av appen og der står saken...  Hvis det er noen kloke hoder som har en forståelig løsning på problemet, så hadde det selvfølgelig vært helt strålende!
I mellomtida har jeg funnet fram den gamle discman´en, og snurrer rundt på Hulemannen av Jørn Lier Horst når vi er ute og går. Det er slett ingen dårlig erstatning, men det er hadde jo vært bra å slippe å dra på så altfor mange effekter...

Nevnte jeg forresten at jeg fikk min første smarttelefon for et par uker sida? Det har gjort at jeg føler meg alt annet enn smart, selv om jeg endelig har skjønt hvorfor alle som har sånne hele tida sitter i dyp konsentrasjon og trykker! Det er naturligvis fordi de prøver å lære seg hvordan de funker!!

6 kommentarer:

 1. Hehe..og godt er nå det, tror det hadde blitt i meste laget om det kom så mange bidrag til boken på vent! Havets katedral og Fatimas hånd sitter jeg og vurderer om jeg skal kjøpe til nettbrettet mitt, Barfotdronningen fikk jeg inn dørene her om dagen og det frister veldig til å begynne på den. Har heller ikke de store kunnskapene når det gjelder nedlasting av lydbøker, så jeg håper at hjelpen kommer snart.Men du får kose deg med Jørn Lier Horst i mellomtiden. Ønsker deg en fin kveld:-)

  SvarSlett
 2. Havets katedral har jeg også på vent, dvs jeg startet på den i sin tid, men den tok ikke av for meg da.. og ble stående i hylla.
  Har fått min føste lydfil i mail i dag, e rspent på om jeg får den over til iPoden, skal prøve i kveld-- Casanaovasyndromet. Det var du som anbefalte den først var det ikke? I lyd?

  SvarSlett
 3. Ja, enkelte ganger flyr tiden så raskt at jeg knapt får sukk for meg før det er ny uke!
  Ildefonso Falcones har jeg ikke lest noe av, men det høres ut som spennende bøker som jeg skal notere meg. Artig at du fant en erstatning i discman...hehe, at den gamle greien faktisk fungerer ennå - men hvorfor ikke, vi er kanskje blitt veldig så digitaliserte av oss uten å kunne se andre løsninger :)

  SvarSlett
 4. Denne boken har jeg prøvd å lese. Men jeg kom ikke mer enn halvveis før jeg ga opp. Det er så mange som har fullt av rosende ord om den, men jeg fikk det ikke til :-)
  Jeg visste ikke en gang at lydbokforlaget har egen app, men den skal jeg laste ned til ipaden min. Etter at jeg har fått tid til å høre lydboken som allerede er der... Huff den tiden, den tiden :-D

  SvarSlett
 5. Ikke lest denne. Selv hører jeg mye på lydbok i bilen

  SvarSlett
 6. Liker ditt Veto, har litt lyst å lese Havets katedral før den siste boken. Liker å lese bøkene i rekkefølge enda jeg vet det ikke trengs her:) Discman, hehe, det var tider...mimre mimre:)

  Kos deg med boken! Håper problemet er løst eller løser seg!

  SvarSlett

Hva synes du? Enig? Vet ikke helt? Legg gjerne igjen en kommentar ☺