tirsdag 15. oktober 2013

Boka på vent- et jubileum!

Det er tirsdag, Beathe arrangerer "Boken på vent" og jeg er akkurat i ferd med å skrive mitt innlegg nummer trehundre!! Det feires i det stille, med et innlegg om ei bok jeg ikke hadde trudd skulle komme. Min absolutte favoritt i bokhylla, i godstolen og under pleddet; Britt Karin Larsen har akkurat kommet med den femte boka om skogfinnene. (Godeste Larsen er forresten den eneste forfatteren som har blitt tilgodesett med egen etikett her på bloggen). Den forrig som het "Før snøen kommer" hadde en slutt som liksom var så definitiv, at da jeg så "Det synger i lauvet" i Cappelens høstliste, fikk jeg litt hjerteklapp- og det er virkelig helt sant!!! (Nå skal det sies at jeg har et litt urytmisk hjerte, men det er første gangen jeg har registrert at ei bok jeg enda ikke har lest har gitt utslag på rytmen ;o)
Klikk på bildet for å lese de første sidene!
De to store personlighetene fra denne krøniken, Lina og Taneli, døde i den forrige boka- dermed var en epoke over.. Nå får vi kanskje lære etterkommerne deres enda bedre å kjenne? Det skal bli fint- og spennende! Også gleder jeg meg så veldig til å la meg oppsluke av Britt Karin Larsens rytmiske, poetiske, nydelige språk, som gjør de mest dramatiske hendelser til vakre historier.

Når jeg leser det jeg har skrevet hittil, er jeg faktisk litt overraska;
Tenk at man kan skamrose ei bok man ikke har lest! Tenk at man kan glede seg så innmari til noe man egentlig ikke vet hva er! Tenk hvor heldig man er som får slike overraskelser...

15 kommentarer:

 1. Hehe, det er jo bare herlig.:) Gled deg og kos deg Berit.:)

  SvarSlett
 2. Du er vittig, men jeg kjenner igjen følelsen. Har sittet selv og sitret når jeg ser at en favorittforfatter kommer med ny bok, og tenkt "kommer han med ny bok, også viste ikke jeg om det?".
  Jeg hadde det sånn med Barfotdronningen som kommer 21 oktober. Jeg skrek ut og forlaget sendte meg en fil som jeg leste på padda i sommer. Nå angrer jeg nesten at jeg ikke roet meg og ventet på boken, for nå er jeg veldig misunnelig på alle de som har den til gode.
  Kos deg med Larsen. Jeg likte den første men så dabbet det av for min del. Følte jeg leste den samme boken omattogomatt :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Bøkene kan nok kanskje sammenlignes litt med musikk; Du kjenner igjen lyden og stemningnen til de ulike gruppene eller utøverne, selv om det er en ny utgivelse, er kanskje opplevelsen ganske lik? Liker man Leonard Cohen, så liker man gjerne alt han lager. Og motsatt...

   Slett
 3. Herlig,Berit! Vet at du er så begeistret for disse bøkene,selv har jeg ikke fått begynt på den godeste Larsen. Har begynt å samle på de men jeg har ikke første boken så da må jeg vente litt. Håper du koser deg med boken og ikke minst at den svarer til forventningene dine. Ha en super dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er faktisk ikke helt overbevist om at du kommer til å elske bøkene like høyt som det jeg gjør, men du bør absolutt gi forfatteren en sjanse! Jeg synes hun har et fantastisk fint språk- igjen kan jeg vel dra sammenligninga til musikk...

   Slett
 4. Av en eller annen grunn har disse bøkene ikke fristet meg, så her er jeg blank!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er faktisk helt greit! Bøkene er nok litt spesielle, og de appellerer nok mest til lesere som har et nært forhold til naturen. Likevel vil jeg anbefale deg å lese den første boka "Det vokser et tre i Mostamägg"- da finner du fort ut om det er noe for deg!

   Slett
 5. Det er en herlig følelse, fikk den litt selv når jeg så boken skulle komme ut. Jeg tenkte etter jeg hadde lest forrige boken at nå var mine koselige lesestunder over. Så jeg ble jo hoppende glad når jeg så det kom mer!. Var da ikke så veldig fornøyd med den siste boken, men håper denne tar å trekker bøkene opp igjen:) Gratulerer med ditt 300 innlegg, stas!:) Hurra!:) Ønsker deg en flott dag!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. VI har definitivt noe felles i Britt Karin Larsen! Den siste boka beveger seg jo litt mer bort fra skogene, og det må vi nok forvente i denne nye boka også. Jeg gleder meg uansett veldig til å følge slekta videre, selv om det betyr sentralisering og nye omgivelser; det er jo sånn livet er også- det forandrer seg og går i bølger, krok og sving.
   Ha en strålende dag du også, Isabella!

   Slett
 6. Har faktisk ikke hørt om denne, men kos deg med den :)

  SvarSlett
 7. Jeg ser stadig at disse bøkene om folket på Finnskogen blir omtalt, og nå går det nok ikke lang tid før jeg begynner på dem også... For noen år tilbake var jeg med på en liten guidet tur langt inne i skogen på Finnskogen, hvor jeg blant annet fikk se restene etter en bitte liten boplass hvor det visstnok spøkte, samtidig var det veldig interessant å høre om hvordan skogfinnene levde.
  At du gleder deg så mye til ei bok du ikke engang har begynt på synes jeg ikke er rart i det hele tatt, gjør vi ikke alle det? Jeg gleder meg alltid stort til neste bok i serier som jeg liker :)
  Ha en flott dag

  SvarSlett
  Svar
  1. He-he; jeg humra litt når jeg leste om de påståtte spøkeriene... Det er nok mange i turistbransjen som har oppdaget skrømt i sine tufter ;o)

   Slett
 8. Disse bøkene står på leselisten min. Jeg låner dem til stadighet ut på biblioteket og forteller at jeg har hørt masse skryt på blogger. Nå kan jeg jo også si at til og med bloggere som venter på å sette i gang med neste bok er kjempepositive :-) Jeg kjenner igjen følelsen. Nå Neil Gaiman, feks, gir u en ny bok er jeg positiv før jeg i det hele tatt har hørt at noen har lest den :-)
  Ønsker deg en fin tirsdag og lykke til med jubileum!

  SvarSlett
 9. Gratulerer meg jubileet. Isolert sett: når man tenker på hvor mye jobb det er med en bok er det nesten som alle bør skamroses. Uansett artig meg engasjerte boklesere.

  SvarSlett
 10. Gratulerer med innlegg nr 300 :) Jeg har de tre første bøkene på vent i bokhylla. gleder meg til å lese dem

  SvarSlett

Hva synes du? Enig? Vet ikke helt? Legg gjerne igjen en kommentar ☺