søndag 16. juni 2013

En avtale om en smakebit...

...en avtale med livet, eller en smakebit på søndag...
Velg selv!!
Jeg er på oppløpet med Cecelia Aherns nyeste feel-even-better-roman, En avtale med livet. Jeg har (Som vanlig!) STORKOST meg med de finurlige idéene og hverdagsmagien hun fyller bøkene sine med ;o)

Denne gangen handler det om Lucy, som etter at kjæresten gjorde det slutt med henne etter fem år, rett og slett har satt livet sitt på vent. Det har hun gjort i sånn cirka tre år, elleve måneder og tjue dager... Til slutt får Livet nok, og innkaller henne til et møte for å prøve å rydde opp og for å få henne til å prioritere livet sitt igjen. For å få til dette, inngår de en avtale om at Livet skal fotfølge henne, både på jobb og privat, og for hver gang Lucy serverer noen en løgn (tro meg; hun har servert mange!!), svarer Livet med å fortelle en sannhet...

Dagens smakebit kommer fra side 159. Livet er med henne på jobb, og prater med Sleipe Graham, som tror Lucy er klar for litt kos...
"Hun har avvist meg et par ganger, jeg skal innrømme det, men saken er at jeg er gift, og det er liksom ikke Lucys greie. Men jeg føler liksom at det er noe der... Har hun sagt noe om meg?" 
(...)
"Graham, jeg kan si med sikkerhet at Lucy gjerne vil like deg og ser et og annet sjeldent glimt av en hyggelig fyr i deg, men innerst inne, innerst, innerst inne synes hun du er en skikkelig drittsekk."
Jeg smilte, lukket arkivskuffen og skyndte meg tilbake til plassen min. Han hadde kanskje dolket meg i ryggen samme morgen, men nå stod han støtt ved min side. Alle på kontoret, særlig Graham, var enda tausere resten av ettermiddagen, og jeg fikk ikke sparken den dagen.
fornøyelig og gjennomført!!! Omtale kommer da siste side er lest.

Vil du ha flere smakebiter, hemmeligheter, løgner, hint eller avsløringer, kan det være en god idé å klikke seg videre til Flukten fra virkeligheten som har mye av det meste ;o)

26 kommentarer:

 1. Denne står på leselisten min, men jeg hadde glemt den litt av. Nå fikk jeg virkelig lyst til å hente den frem :-) Takk for at du minnet meg på den, jeg har hatt mange fine timer sammen med Cecelia Aherns bøker :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hittil synes jeg dette er den beste av bøkene hennes jeg har lest! Det er noe fascinerende med personifiseringa av livet. Godt påfunn!

   Slett
 2. Artig å lese noe så positivt om en bok jeg ikke likte selv. Begynner å tenke på hvorfor og sånt...
  http://tinesundal.blogspot.no/2013/05/en-avtale-med-livet-av-cecelia-ahern.html
  Sjekk ut, hvis du vil :) - Ha en strålende søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Har allerede lest innlegget ditt! Det er nok ikke ei bok som passer for alle, man må nok like sjangeren- og kanskje er jeg lett å begeistre? Forresten trur jeg ikke den boka er skrevet enda, den som alle liker... Man må nok bare være fornøyd hver gang man finner ei bok en selv kan kose seg med ;o)

   Slett
 3. Jeg har lest omtrent 60 sider i denne nå, og er i tvil. Jeg synes den er bablete og skravlete, men også litt søt. Jeg tester egentlig ut sjangeren og tror jeg ikke er så glad i denne typen litteratur. Tror jeg. :o) Godt vi liker forskjellige bøker. Men jeg skal lese litt til altså...

  SvarSlett
  Svar
  1. He-he; jeg likte til og med karakteristikken din av boka; bablete!! Herlig- og det er kanskje riktig, men jeg synes det er riktig så fornøyelig, liker ideen og Aherns smått hverdagsmagiske historier.. Aherns vil nok ikke komme på noen liste over kommende klassikere, men underholde- DET synes jeg hun er god til ;o)

   Slett
 4. Jag ska hålla utkik efter den här boken :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Anbefales- noen av dem er sikkert oversatt til svensk også ;o)

   Slett
 5. Herlig smakebit!! Ahern er en av mine favorittforfattere også, og jeg skal garantert kjøpe denne boken iløpet av sommeren :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hvis du vil, kan du få overta mitt eksemplar da jeg har lest den ferdig!! Anbefales ;o)

   Slett
 6. Det er alltid herlig å tre inn i Aherns magiske verden syntes jeg, jeg har lest alle som er utgitt på norsk og jeg syntes ikke denne er den beste hun har skrevet,men for all del jeg koser meg alltid med bøkene hennes for hun kan underholde som du sier!

  SvarSlett
  Svar
  1. Man må se litt stort på det; man kan gjerne like de samme bøkene og forfatterne, og likevel rangere bøkene forskjellig! Såpass slingringsmon har vi da ;o)

   Slett
 7. Den här författaren har jag lust att prova att läsa något av. Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 8. Er veldig glad i Aherns bøker, og denne står allerede på leselisten min. Tror jeg faktisk skal kjøpe den etterhvert:) Er jo kjempefin bok å dra med seg rundt på ferie:) Takk for smakebiten og ha en herlig søndag!:)

  SvarSlett
 9. Jeg har aldri lest noe av Ahern selv, men det burde jeg jo gjøre noe med (har jeg egentlig skjønt for lenge siden, men det var dette med tid og prioriteringer og 34784935 andre bøker i hus fra før av, hehe... ;)). Bøkene hennes høres så koselige og fine ut, ville vel vært perfekt nå i sommersolen framover tenker jeg.
  Takk for smakebiten og påminnelsen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tid og prioriteringer er et stadig tilbakevendende tema... Ikke om vi blir tohundre år kommer vi til å rekke alt vi har lyst til. Selv ikke om om vi multi-tasker aldri så mye ;o)
   Perfekte bøker i sommersol- eller regn og vind... Man får ta det som byr seg!

   Slett
 10. Cecelia Ahern har jeg veldig lyst til å lese, og hadde egentlig tenkt å gjøre det nå i sommer - får se om tiden strekker til. Takk for smakebiten fra den nyeste boken hennes :)

  SvarSlett
 11. Takk for smakebiten:) har lenge vært nysjerrig på Cecilia Aherns sitt forfatterskap,så kanskje jeg burde å få somlet meg til å lese noe av henne:) har P.S I Love you i bokhylla mi.

  SvarSlett
  Svar
  1. Den er slett ikke dum den heller! Du kommer til å kose deg med den når du først får begynt ;o)

   Slett
 12. Har ännu inte läst något av Ahern men det ska det nog snart bli ändring på. Tack för en intressant smakbit.

  SvarSlett
 13. Hadde ikke tenkt å hive meg på Ahern-bølgen, men etter alle disse delte meningene må jeg kanskje gjøre opp min egen meing likevel? Takk for herlig og engasjert smakebit :)

  SvarSlett
 14. Har ikke lest noe sv henne, så takk for smakebit:)

  SvarSlett
 15. For en herlig smakebit! Har sansen for Cecilia Ahern :)

  SvarSlett

Hva synes du? Enig? Vet ikke helt? Legg gjerne igjen en kommentar ☺