søndag 2. juni 2013

-Men en liten smakebit, har du vel tid til?

-Jo, takk, men du trenger ikke å lage noe styr for mi skyld, asså!
-Ikke noe styr, vi hade uansett tenkt å ta oss litt snart...
-Jeg var egentlig på vei ut for å finne ut litt mer om de derre Flammene, skjønner du.
-Flammene, sier du? Jeg skjønner ikke helt...?
-Nytt for meg også, men guri så artig og sjarmerende! Ja, ikke artig på den latterlige måten, asså. Jeg skal sende deg en link da jeg kommer hjem, så kan du lese mer om dem da du får tid! Nesten alt kan være en Flamme, men nesten ingenting er det...
-Ja, gjør det! Så spennende- og litt mystisk!! Forresten, nå er det servert, bare å komme og sette seg!
Fra bokas vaskeseddel:
En mann. En kvinne. En kvinne til. En fuktig sensommeruke- en ettromsleilighet- en kjøkkenbenk- en tekopp- en kurv sitroner- et kjærtegn- en datakabel- en genser av kasjmir-et blått dagspass- en varm bris- et lett gjesp- en arrestordre.
Ettromsleiligheten av Lotta Elstad er en roman inspirert av lekkede avhørsreferater fra en av verdens mest omtalte kriminalsaker.

Man kan ikke unngå å bli nysgjerrig! Denne ble med meg hjem fra biblioteket rett før helga, og jeg har såvidt begynt å lese. Smakebiten kommer fra begynnelsen.
Ingen andre enn gjesten og vertinnen vet hva som skjedde i den sentralt beliggende tjuefem kvadratmeter store ettromsleiligheten fredag kveld.
Man kan forestille seg tekoppene på kjøkkenbenken men hun satt ved siden av mad korslagte bein dinglende ned. Avfallsdunken et skritt fra kjøkkenskuffen. Ingen stoler
Jeg vet ikke hvordan det er med bord, stoler og sitteplasser hos Mari, men at hun serverer smakebiter på en helt alminnelig søndag i juni; DET er jeg sikker på!!

Og bare for å ha sagt det; kjøp eller lån gjerne Flamme-bøker, men ikke be om gratis anmelder eller lese-eksemplar fra forlaget. De fortjener bedre, og kommer til å robbe parkeringsautomater hvis pengesekken blir tom. Det vil vel ikke vi bokbloggere være medskyldige i!??

10 kommentarer:

 1. Tack för smakbiten! Trevligt omslag var det dessutom.

  SvarSlett
 2. En spennende titt inn i en bok vi har på jobb, men som jeg har tenkt negativt om pga coveret. Jeg er helt håpløs, jeg vet det. Jeg skal ta en nærmere titt på boken. Ønsker deg en fin søndag!

  SvarSlett
 3. Du verden for et omslag. Før jeg leste innlegget ditt. Takk for smakebiten. Kommer til å huske innlegget ditt når jeg ev møter den på biblioteket.

  SvarSlett
 4. Tack för smakbiten. Vekar spännande.

  SvarSlett
 5. Spesielt omslag:) Høres ut som en bra bok, må jo følge med om det kommer en omtale:) Takk for smakebiten!
  Ha en herlig søndag!:)

  SvarSlett
 6. For et artig innlegg :) Skal ha øynene åpen for boken.

  SvarSlett
 7. Spesiell bok, ja.. Skal sjekke den ut.:)

  SvarSlett
 8. Virker spesiell, som Anita sier det - og forlaget presenterer seg på en interessant måte. Denne boken skal jeg notere meg, takk for tips :)

  SvarSlett

Hva synes du? Enig? Vet ikke helt? Legg gjerne igjen en kommentar ☺