tirsdag 25. juni 2013

En postmann og en stabel med bøker på vent!

Vips! Der var det jammen tirsdag igjen! Hvor blir det av dagene? Skulle tru man la ekstra godt merke til hver enkelt av dem nå som de er så lange, men den gang ei...
I sommer hadde jeg tenkt at jeg skulle lese mest mulig av de bøkene jeg allerede har stående på vent. Jeg skulle prøve å holde meg unna biblioteket, bokhandler, nettbutikker og blogger- sånne fæle greier som stadig leder en svak sjel ut i fristelse. Hittil er det eneste jeg har greid å styre unna de fysiske bokhandlene. Det gjør seg i grunnen selv; det er fem mil til nærmeste bittelille bokbutikk. Åtti kilometer til den nærmeste med skikkelig utvalg...
Her en dag var jeg så vidt ferdig med morgenstell av hunder og meg selv, før det stod en bil og tuta utafor huset. Postmann Pat hadde det riktig travelt, for før jeg rakk å kippe på meg skoene å løpe ut, hadde han begynt å rygge vekk. Jeg vifta i hendene og han kom tilbake:
-Pakke til deg; er du interessert?
-Pakke??? Ja, selvfølgelig er jeg interessert i pakke!!
Fram med den elektroniske signeringstingen, lagde en fin liten krøll på skjermen; så var pakka i mine hender ;o) Stor, fin konvolutt fra Juritzen. Jeg er ikke av de blaserte som gjerne legger brev og pakker til side til de har gjort ferdig det de opprinnelig holdt på med. Jeg er av de som setter seg rett ned og river opp det meste som ser ut som noe annet enn regninger og reklame.
Ut av konvolutten ramla den nye reisebok-serien deres ut! WOW!! For en overraskelse!! Jeg har bare lest ei av bøkene fra før, Cecilia Samartins "Drømmehjerte" som jeg likte kjempegodt... Flere av de andre har jeg ønsket meg, og uten å smøre for tykt på ble jeg ganske nysgjerrig på de jeg ikke hadde hørt om tidligere! 
Nå er energien ganseke laber for tida, så jeg gjorde et enkelt valg; jeg begynte på den tynneste, "Evighetens Roma" av Domenica De Rosa. Foreløpig liker jeg den godt; sympatisk hovedperson og gode miljøskildringer. 
Ettersom jeg neppe kommer meg så mye som i nærheten av en grenseovergang i sommer, kommer jeg til å kose meg med å reise og drømme meg bort med disse bøkene. Den neste ut blir trolig "Villa Serena" som også har skrevet den første jeg begynte på. Den har jeg sett på flere ganger- og endelig står den her! 
Så får det heller være at den opprinnelige planen jeg hadde blir litt forandra- bøkene holder seg tross alt godt, de står tørt og i forholdsvis stabile temperaturer og har ikke for vane å løpe sin vei ;o)

Hvis du vil se hv andre har på leseplanen, eller vil ha litt inspirasjon til hva du kan lese i sommer, kan du besøke Beathes bokhylle, som har innsamlig av ventebøker på tirsdager- også nå i sommer!


7 kommentarer:

 1. Herlig bokpakke som også jeg har fått :) mye bra. Her. Føler med deg i ditt forsett ang å lese de på vent og styre unna alt annet . Er der stadig vekk selv.;)

  SvarSlett
 2. Har også fått denne pakken, og den var jo helt knall! Har lest mange av bøkene fra før, så da ga jeg dem til en venninne og det ble dobbelt glede :)

  SvarSlett
 3. For en flott pakke med bøker. Av disse har jeg bare lest drømmehjertet, og den likte jeg veldig godt :)

  SvarSlett
 4. Du er heldig, alltid koselig å få bøker i posten :) Tror ikke jeg har lest noen av dem, så takk for bok tips:)

  SvarSlett
 5. Jeg fikk også denne pakken og tror jeg har mye godt i vente i sommer :-9 Jeg skal heller ikke krysse noen grenseoverganger (vel, jeg skal en helg til Sverige - men det teller nesten ikke :-)) Så jeg skal også reise i bøkene. Det kan føre til mange fine opplevelser det og :-9 Ønsker deg en fin onsdag!

  SvarSlett
 6. Gratulerer med dagen!:) Hurra hurra! Håper du har hatt en knall fin dag!:) Det har jeg:) Herlig pakke du har fått deg, heldig altså, virker som det er veldig mye bra i den reise bunken:) Kos deg masse med bøkene og ha en god natt:)

  SvarSlett
 7. Denne bokpakken har jeg også fått:) Herlig med slike bokpakker:)Jeg har lest "Drømmehjerte" og så hadde jeg to av de andre bøkene også fra før men jeg kan jo gi dem bort for å glede noen andre ikke sant? Ønsker deg en fin uke og beklager sen tilbakemelding fra meg!

  SvarSlett

Hva synes du? Enig? Vet ikke helt? Legg gjerne igjen en kommentar ☺