søndag 22. juli 2012

Kunsten å servere en smakebit

Søndag er ensbetydende med at det er presentasjon av smakebiter på bloggen 
For ei stund sida kom jeg over ei bok med en tittel som fikk meg til å dra på smilebåndet, og som fikk meg til å spore den opp. Det har seg nemlig sånn at jeg ikke bryr meg nevneverdig om A4 og normalen. Når man krysser det faktum med ungers ærlighet, kan man en samtale fort utvikle seg noe sånn som dette:
Jente, 5 år: Du er så rat, du! Du er liksom ikke som andre voksne...
Jeg: Syns du det? Åssen er de andre voksne da?
Jente, 5 år: De er jålete og sitter mye roligere enn deg, og strikker og prater...
Jeg: Hmm.. Det syns jeg hørtes ganske fint ut! Det trur jeg at jeg skal gjøre i mitt neste liv; bli litt mer som vanlige, voksne damer. Pynte meg og sitte pent...
Jente, 5 år: HA!!! Særlig!!! Det tror jeg ikke no´på!!!

Ettersom denne samtalen ikke er oppdikta, er det innlysende at jeg trenger denne boka. Jeg håper bare ikke det er for sent... Hittil har det ikke akkurat vært mye jåle-tips, men desto flere skjeve blikk og slående kommentarer om problemene utfordringene man må løse som kvinne.
Klikk på bildet for flere smakebiter!
Andre kapittel handler om å bli lodden... Hår som gror der man ikke vil ha hår, og hvorfor det har blitt en millionindustri å gjøre kvinnekroppen glatt. Side 61:
De får oss til å betale for stell og pleie av godsakene våre, som om det skulle være en offentlig park. Det er snikskatt. Fitte-moms. Dette er penger vi burde brukt på STRØMREGNINGER og OST og ALPELUER. I steden kaster vi dem bort på å få chihuahuaene våre til å se ut som magre kyllingbryst fra Lild. FAEN TA DERE, jævla porno-påfunn-som-har-lurt-dere-ned-i-trusene-mine. FAEN TA DERE!
He-he... Om sitatet er helt representativt for resten av boka skal jeg ikke si for sikkert, men her er det alvor og skjemt, selvbiografi og kvinnesak- og i følge vaskeseddelenhelt helt fri for moralisme, politisering og sutring. Fornøyelig lesing; hvem kunne tru at kvinnesak kunne bli så underholdende?

10 kommentarer:

 1. Hehe høres ut som en herlig bok:) Denne må jeg notere:)Takk for smakebiten:) Kos deg videre med det som er igjen av søndagen:)

  SvarSlett
 2. Haha! Låter som härlig läsning. :-D

  SvarSlett
 3. Så intervju med forfatteren - skikkelig energisk og tøff dame! Fikk allerede da lyst til å lese boken hennes - et friskt og kraftig feministisk pust inn i litteraturen: ))

  He, he - likte dialogen du introduserte i starten : )))

  SvarSlett
 4. En herlig smakebit :) Jeg leste en kronikk i Aftenposten, mener jeg det var, om noe av det samme temaet fra den tiden oldeforeldrene våre var unge. Der var fokuset at på den tiden var det normalt å ha hår på kroppen for kvinner, menn ble ikke noe mindre tiltrukket av en naken, ubarbert, kvinnekropp.

  Uansett om dette bare er en liten del av boken så syntes jeg denne boken virker intererssant. Jeg leser mest fiksjon, men denne boken kjenner jeg frister. Tusen takk for smakebiten, Berit.

  Har du forresten fått post fra meg?

  SvarSlett
 5. Hehe, morsomt! :)

  Må få takke for det kjempefine bokmerke jeg fikk i posten etter lotteriet ditt!
  Jeg likte det kjempegodt! Syns det rett og slett var litt genialt! :)

  Ønsker deg en fin uke! :)

  SvarSlett
 6. Det låter som en härligt bok. Den måste jag kolla upp!

  SvarSlett
 7. Herlig smakebit, som vitner om humor.

  SvarSlett
 8. Jag är lite nyfiken på den boken faktiskt :)

  SvarSlett
 9. Tusen takk for herlig smakebit:-) Jeg lurer fælt på om jeg skal kjøpe denne boken,den virker som en herlig bok. Ha en fin uke:-)

  SvarSlett
 10. Takk for en fin smakebit! Tror jeg m å skrive ned denne på leselisten min, veldig nysgjerring!

  SvarSlett

Hva synes du? Enig? Vet ikke helt? Legg gjerne igjen en kommentar ☺