søndag 19. mai 2013

Meny: pikekyss, djevelkake og knekkebrød...

...Det er altså de tre tingene jeg har å by på i dag! Om menyen er kort, kan man i allefall ikke si annet enn at den er variert!
En smell-bonbon blir aldri feil ;o)
Siri Østli har akkurat kommet med en ny feelgood-roman- og hittil får den meg faktisk til å føle meg veldig bra, og at livet er på stell ;o)
Like mye på stell er det derimot ikke for bokas hovedperson, Maia. Hun har akkurat fylt tretti og blitt samboer med en FN-/ UD-mann, Victor, som gjør en uvurderlig innsats for å redde verdens sultne og fattige og dermed gir alle andre dårlig samvittighet. Han ser seg selv i et meget flatterende lys, og betrakter Maia på en mye mer kritisk måte. I følge ham, "leker hun kafé-dame", mens hun selv gjør det hun kan for å holde hjulene i gang- mens kompanjongen og medeieren, Joakim, stadig drar på spa utenlands for å pleie kjærlighetssorg. Midt oppe i det hele, flytter to utfordringer inn i leiligheta; venninna Isabella som ble vraket rett før bryllupet, og Ulrikke, den svært så fremmelig tenåringsdattera Victor hadde holdt hemmelig for Maia.

Dagens samkebit er fra side 153, det var dit jeg kom før det ble for varmt ute (i skyggen!), og jeg måtte gå inn for å kjøle meg litt ned...
En vellykket, blid Isabella kunne være ironisk, men morsom. Hun var et festmenneske som bidro med dyr champagne og underholdende, bitende historier. En tilfreds Isabella kunne takle både jordskjelv, flom og sosiale katastrofer uten å få en stripe i det perfekt sminkede ansiktet, og det selv om hun verken brukte vannfast mascara eller eyeliner.
"Vannfast er for pyser," sa Isabella, som før dette ikke hadde felt en tåre siden 1995.
I boka er det MENN som får karakteristikke ut fra hvilke kaker de ligner mest på. Hittil er det stusseligeste kategorien halvstekt ostekake... Wasa-sandwich med ost og franske urter, blir slett ikke verst i forhold. Den som vil ha andre smakebiter, kan som vanlig ta turen innom Mari og Flukten fra virkeligheten! Der er det alltid fristelser for enhver smak ;o)

11 kommentarer:

 1. En fin smakebit :-) Jeg leste I høye hæler over Grønland av denne forfatteren og kunne godt tenke meg å lese mer! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Dette er første gang jeg leser noe av Siri Østli, men jeg er absolutt enig med deg; kommer nok til å lese de andre bøkene hennes også!

   Slett
 2. Halvstekt ostkaka är inget som låter speciellt lockande. Vare sig det gäller mat eller män :)

  SvarSlett
 3. Tusen takk for smakebiten:) Har ikke lest noe av forfatteren før,men har tittet litt på denne,dette er jo min sjanger de luxe!

  SvarSlett
 4. Herlig smakebit, helt i min gate :)

  SvarSlett
 5. Har lest "Det søte liv" av forfatteren, og ga den en 4`er. Husker ikke boken i det hele tatt.... Jeg lar meg sjeldent rive med av "Chic-lit", så det spørs om dette er i min gate :)

  SvarSlett
 6. Det låter som en bok som kunde vara värd att prova. Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 7. Siri Østli er et nytt forfatterbekjentskap for meg, så jeg noterer meg boken. Artig sammenligning du har til knekkebrødene :)

  SvarSlett
 8. Har bestemt meg for at denne skal leses! Jøss også er jeg også med i boken (Isabella), hehe. Høres bare ikke helt ut som meg da:) Gleder meg spesielt etter din lille fine presentasjon å kaste meg over den!:) Har ikke lest noe av henne tidligere, men virker som bøkene passer veldig bra å få lest i løpet av sommeren. Takk for smakebit og ha en herlig sommerkveld videre!:D

  SvarSlett
 9. Hehe, halvstekt ostekake.. men ellers vet jeg ikke om slik chic-lit frister..

  SvarSlett
 10. Har en bok av forfatteren i bokhyllen som kanskje kan passe som sommerlektyre. Jeg har ikke lest så mye chic-lit, men de jeg har lest av Marian Keyes likte jeg ganske godt i grunn. Håper den gir deg godfølelsen og holder helt inn:-)

  SvarSlett

Hva synes du? Enig? Vet ikke helt? Legg gjerne igjen en kommentar ☺