fredag 10. mai 2013

Finn kongefølelsen!

Gjør hver dag til en god dag

Randi Skaug


Rekk opp høyre handa den som ærlig og oppriktig synes hver dag er en god dag, og som ikke tror de har mer "å gå på" når det gjelder hverdagslykke.
Så kan de som aldri har latt seg fascinere eller imponere av sterke kvinner som når målene sine etter år med hardt arbeid rekke opp venstre handa.
De som nå har begge henda høyt i været, kan utvide med noen høylytte jubelrop og droppe resten av innlegget før de danser videre i livet. De som fortsatt har ei av hendene i fanget kan lese videre, for i denne boka er det både inspirasjon, gode tips og historier. De som gjemmer begge hendene under bordet, og er ganske sikre på at de kan få et bedre og mer spennende liv, kan trygt lese videre før de går til anskaffelse av denne supre boka om personlig mestring.

Randi Skaug var den første norske dama som nådde toppen av Mount Everest. Hun hadde ikke bakgrunn fra fjellklarting eller annen ekstremsport, men hun vokste opp på gård hvor de dyrket korn, poteter og selvtillit (s.34). I tillegg har hun en helt spesiell evne til å gjennomføre, som hun sier selv.
I boka gir hun leserne ti teknikker som hver for seg, men som enda mer sammen, kan føre til en mer bevisst holdning til hva man kan gjøre for å, ja;
 finne kongefølelsen
Hvor viktig er det ikke at både selvfølelsen og selvtilliten er bra? Kan vi som ikke har fått disse tingene med oss fra barndomshjemmet trene opp disse egenskapene? (Svaret på det siste spørsmålet er heldigvis JA!) Hvor viktig er det ikke at man kjenner seg selv, ønskene og drømmene sine? - Og at man tar henyn til disse tre?!


Jeg har lest mange bøker om personlig vekst, utvikling, mestring osv, og jeg har forsøkt å lese enda flere. Ikke fordi jeg har et trist og kjedelig liv, absolutt ikke, men fordi jeg har trua på at andre mennesker med andre erfaringer enn meg kan ha noen gode tips å komme med. Tanker jeg ikke har tenkt, perspektiv jeg ikke har sett, idéer jeg ikke har kommet på. Ofte blir man skuffet, noen ganger kan man finne noen gullkorn, men hittil har jeg ikke funnet noe som er så konkret, enkelt formulert og så troverdig som det unge frøken Skaug presenterer her! Grunnfilosofien er at hvis man klarer å gjøre hver dag til en god deg, blir livet bra. Hvis man virkelig vil noe, så er alt mulig. Det kommer så klart ikke av seg selv, man må prioritere, ikke miste måler av synet- og man må nok også være en smule tålmodig! 
Boka er oversiktelig og logisk bygd opp. Teknikk for teknikk blir presentert, samtidig som poengene blir tydeliggjort med personlig historier, både humoristiske og mer til ettertanke.
Dette er rett og slett god underholdning som inspirerer til å ta noen grep for å få en hverdag der kongefølelsen får herske! 

Beste tips; velg det mest hensiktsmessige, ikke det mest behagelige.

Konklusjon: 
Terningkast 6+, varme, entusiastiske anbefalinger- og ønske om engang å få muligheten til å få være tilstede når hun holder et av foredragene sine!

2 kommentarer:

  1. Jeg har vært på foredrag med Randi Skaug og det var virkelig en opplevelse for livet! Ingen tvil om at denne boken må leses :)

    SvarSlett
  2. Denne kommer jeg helt sikkert til å vie litt oppmerksomhet til!
    Både dama og boka høres spennende ut :-)
    Marit

    SvarSlett

Hva synes du? Enig? Vet ikke helt? Legg gjerne igjen en kommentar ☺