søndag 12. mai 2013

Dagens smakebit er ekstremt høy og utrolig nær

Jeg har lest ei aldeles nydelig, uforglemmelig bok. Intet mindre. Den er helt spesiell, ikke bare ved at historien er original, innsiktsfull, humoristisk og rørende, men språket er også noe helt for seg selv. Jeg har lest den på norsk, og oversetteren har virkelig klart å ivareta følelsene, tankene og stemningene som preger boka. Sidene er også krydret med fotografier, blyantmerker, overstrykninger, og andre elementer som underbygger og forsterker historien.

Ekstremt høyt og utrolig nært 

av Jonathan Safran Foer handler om Oskar på åtte år som mistet faren sin da de flyene stupte inn i Tvillingtårnene 11. september 2001. Oskar er en helt spesiell gutt, og hadde et helt spesielt forhold til faren. Boka handler om hvordan han finner en merkelig nøkkel på farens rom, og hans raison d´être blir å finne ut hvor den passer.
Vi får også høre farmorens livshistorie. Og farfarens.

Følgende er veldig godt skrevet om boka:
Kan det tenkes noen bedre beskrivelse av depresjonen? Og finnes det rarere og varmere bok om en gutts sorg enn denne?

Smakebiten kommer fra side 51, Oskar er litt av en oppfinner, forsker og filosof, men etter at faren døde, blir det vanskelig å sove om nettene, og det er mye som kan gi et menneske tunge støvler...
Som dere ser av smakebiten; boka mi er nå rikt forsynt med hjerter, utropstegen og understrekinger. Dette er garantert ei bok jeg kommer tilbake til, og jeg vil for alt i verden ikke gå glipp av alt det fine som bet seg fast i meg første gang jeg leste den!
Boka er også filmatisert, jeg har ikke sett filmen, men den er bestilt! (tilbud på Platekompaniet; 49,50 + frakt, totalt 79,50. Bare sånn i tilfelle flere også vil se den ;o)

 

Som vanlig på en søndag, er det spleiselag hos Mari! Ta med en smakebit fra boka di og sving innom i løpet av dagen!

17 kommentarer:

 1. Tusen takk for tips og smakebit! Dette er en bok jeg ønsker å lese eller kanskje se filmen. Virker gripende og varm.
  God søndag! :)

  SvarSlett
 2. Tack för smakbiten, den var verkligen fin. Känner igen titeln på boken, men inte mer.

  SvarSlett
 3. Har sett omslaget før. Dette var et utrolig fint boktips. Har nå notert opp boken. God søndag .

  SvarSlett
 4. Denne har jeg hatt lyst til å lese, og nå er den skrevet ned for at den ikke skal gå i glemmeboka igjen! Takk for smakebiten :)
  Ønsekr deg en glad dag!
  Pia

  SvarSlett
 5. Dette er en bok jeg har veldig lyst til å lese og selvfølgelig også kjøpe filmen. Tusen takk for smakebit og påminnelse,Berit.

  SvarSlett
 6. Jag har bara sett filmen och den var riktigt bra.

  SvarSlett
 7. herlig smakebit ! eg så filmen for en stund siden, og syntes den var helt fantastisk :)

  SvarSlett
 8. Kanskje jeg skal ta en snarvei og "bare" se filmen. Men... da går jeg glipp av hjertene i margen :) Det er sikkert mange som har fått livet endret på grunn av 9/11, men det føles som et "godtselgende" bakteppe å ha i en bok.
  Takk for supert tips.

  SvarSlett
 9. Den här boken är jag väldigt nyfiken på och plockar upp den i bokhandeln gång på gång, men ställer alltid tillbak den. Tack för smakbiten :)

  SvarSlett
 10. Denne står på leselisten min. Det var en virkelig vakker smakebit du hadde valgt også :-)
  Ønsker deg en fin søndag!

  SvarSlett
 11. For en bok - og for en film! Dette må jeg få med meg. Ha en fin ettermiddag. (Mitt bidrag i dag fikk jeg ikke lagt inn hos Mari, av en eller annen mystisk grunn.)

  SvarSlett
 12. Denne boken om 9/11 har gått meg hus forbi, det samme gjelder for filmen. Herlig å se hjerter, utropstegen og understrekinger - noe jeg sjeldent gjør i en bok, men helt sikkert burde forsøke oftere. Hvis det er en engelsk bok, skriver jeg gjerne inn oversettelser av ord. Nå fikk jeg veldig lyst til å både lese boken og se filmen - takk for tips :)

  SvarSlett
 13. Jag tyckte väldigt bra om den här boken, filmen har jag ännu inte sett :)

  SvarSlett
 14. Jeg har bare sett filmen, og den er iallefall nydelig vakker og fin og trist og god på samme tid (gled deg!) - og Tiger elsket boka og sier den er minst like bra! Så da tror jeg på dere;)

  SvarSlett
 15. Dette er sikkert en sterk bok.:)

  SvarSlett
 16. Åå, den såg fin ut. Godt tips, tusen takk :-)

  SvarSlett
 17. Boka og filmen ser helt nydelig ut. Elsket smakebiten du har valgt. Mner at boka er på leselisten min fra før så noterer den ikke ned. :-)

  SvarSlett

Hva synes du? Enig? Vet ikke helt? Legg gjerne igjen en kommentar ☺