tirsdag 14. mai 2013

De står fortsatt i kø, venligst vent.

Tirsdag, det er selve dagen for å blottstille den dårlige selvdisiplinen. Dagen for å vise at man faller for fristelser gang på gang, uten i det heletatt å tenke at nok er nok.
Eller kanskje tirsdag er dagen for å få oversikt og gjøre visse prioriteringer?
Man kan jo håpe det siste!
Jeg fant ut at jeg ville se gjennom "Boka på vent"-innleggene mine for å sjå om det bare ble med tanken, eller om jeg faktisk har fullført noen av lesevisjonene mine. Jeg fant ut at jeg har elleve innlegg under den etiketten, men det er langt flere bøker som tilsammen er omtalt der.
Ei nesten kronologisk om enn litt ufullstendig liste blir slik hvis jeg merker de jeg har lest med en grønn V:
V Mississippi- Hillary Jordan
V Gobi, barndommens måne- Tor Åge Bringsverd
    Nattens sirkus- Erin Morgenstern
    Cinder- Marissa Meyer
    The sky is everywhere- Jandy Nelson
V Det fine som flyter forbi- Ida Løkås
V Et sted i nærheten- Cecelia Ahern
V Dagbok fra i morgen- Samme Cecelia
    Seierherrene- Roy Jacobsen
V Agnes i senga- Heidi Linde
V Song for Eirabu, Vargtid- Kristine Tofte
    Vinterdvale- Anne Michaels
V Hvite trøfler om vinteren- N. M. Kelby
V Hele livet på en dag- Alyson Richman
V Bian Shen- Torbjørn Ø. Amundsen
V Dødsskipet- Yrsa Sigurdardóttir
V Flaskepost fra P- Jussi Adler-Olsen
V Fasandreperne- Jussi den også 
    En venn i nøden- Louise Millar
V Ekstremt høyt og utrolig nært- Jonathan safran Foer
V Helgas dagbok- Helga Weiss
V Finn kongefølelsen- Randi Skaug
    I ulvenes skygge- Stef Penney
    Det lovede land- Sebastian Barry

Kan man trekke noen konklusjoner ut av lista?
Det første som slår meg, er at bøker som har stått lenge, gjerne må stå enda lenger. Når nye bøker får et bok-på-vent-innlegg, ser det ut som at de faktisk blir prioritert. Bøker som har blitt glemt igjen på setra, står fortsatt trygt i hylla der- det har jo som oftest dukket opp noe nytt og fristende til neste gang vi drar  opp dit... Bøker som er lånt på biblioteket havner i fifty-fifty-sekken. Bøker jeg har fått blir for det meste lest, det samme med bøker jeg har kjøpt- med unntak av det som helt klart var feilvurderinger...
Helt klar er det uansett at det fortsatt er litt å velge mellom, og man snubler over bøker på de forunderligste måter!
Det siste var at jeg vant to bøker på denne varierte bokbloggen! Ei krimbok som ser grusomt spennende ut, Springflo av Cilla og Rolf Björlind, også denne:
Det virkelige coveret er mye dusere og penere!!
-Og ærlig talt; kunne boka hatt en mer treffende tittel???  Denne virker jo også spennende...
Man kan vel ikke akkurat ønske seg det, men et pent, lite og ukomplisert benbrudd, kan kanskje være det som skal til for å realisere noen av leseplanene ;o)
Det er ikke bare jeg som har drømmer, planer og visjoner om alt som skal leses. Hos Beathe er det flere som mer eller mindre skyldbetynget viser fram det de har stående på vent i hylla. Noen har stått der lenge, noen har sikkert nylig kommet, men alltid er det det samme dilemmaet: Hva skal jeg velge?????

6 kommentarer:

 1. Uff.. kjenner problemet.. Har også bøker som stått på vent alt alt for lenge.. :/ og lengere må de nok også stå.. hehe
  Det å velge er ikke altid like let.. Og bunka blir ikke mindre for det kommer altid nytt spennende som blir tilføyd lista..

  Lykke til :D

  SvarSlett
 2. Dette var nesten litt skremmende Berit, av og til tenker vi helt likt. Jeg så over innleggene mine i morges for jeg skal ha innlegg nummer 50 neste uke,jeg har dermed holdt på med denne utfordringen/spalten i snart et år, tenkte å se over hvilke av bøkene fra innleggene jeg faktisk har lest. Men der kom du meg i forkjøpet gitt,men uansett skal det bli spennende å se hvordan jeg ligger an. Synes du har fått lest mange av de du hadde tenkt jeg,tror ikke jeg har vært så flink så jeg må tydeligvis skifte strategi.Gled deg til "Det lovede land" den er knallbra,synes jeg da. Så den fikk terningkast 5 i vg i dag, jeg gav den vel en 6er.

  SvarSlett
 3. Tenk om ein ikkje hadde hatt EI EINASTE BOK på vent! DET hadde vore trasig ;)

  SvarSlett
 4. Uansett, ikke ønsk deg et benbrudd; det er aldri ukomplisert. Hadde et i 2006, som ble ansett som ukomplisert. Og fy av meg for en tid det var. Går med brodder hele vinteren etter det. Det er bedre å velge bort bøker......

  SvarSlett
 5. Jeg så også over innleggene mine, men det var mest for å ikke skrive om ei bok jeg har skrevet om frø, for jeg vet at mange har ventet veldig lenge, lenge, lenge...
  La meg ikke velge venetr også hos meg, men den er da relativt ny, så den er det ingen fare med enda..

  SvarSlett
 6. Du hadde jo fantastisk statistikk!:) Må som Beathe kanskje finne meg en ny en, tror ikke det er mange bøkene jeg har lest. men er jo så morsomt å få mange lesetips:) Måtte ta å stjele lista di for her var jo masse god lesestoff:) Takk for mange gode boktips! Ønsker deg en flott dag!

  SvarSlett

Hva synes du? Enig? Vet ikke helt? Legg gjerne igjen en kommentar ☺