søndag 12. januar 2014

En smakebit på søndag- duer!

Det er ei stund sida forrige smakebit-innlegg fra denne kanten, men i går begynte jeg på ei helt spesiell bok som er spekka med fiffige tanker og fine formuleringer!
Fra biblioteket har jeg lånt med meg Marie-Sabine Rogers "Å telle duer", som mange roste veldig da den kom ut. Jeg vet jeg er litt sent ute med å lese denne, men GODE bøker trenger heldigvis ikke å bli behandla som ferskvare ;o)
Boka handler om Germain på noen-og-førti, en snurrig fyr som bor i ei lita campingvogn nederst i hagen til mora, det er tydelig at han for det første har hatt en tøff oppvekst og for det andre har en spesiell måte å forholde seg til mennesker på.

Jeg er sikker på at jeg kunne funnet en morsom eller fin smakebit fra hver eneste side, men jeg velger et stykke fra begynnelsen, der Germain forteller om hva slags assosiasjoner han fikk da han ble kjent med Margueritt, ei gammal dame han møtte i parken, og som han bestemte seg for å adoptere. (Det med adopsjon er så utrolig sjarmerende sagt!)
Jeg har skapt meg sjøl helt på egen hånd, og hva så? Sjøl om det ikke er helt etter boka, så holder det.
Margueritte, derimot, hun har alt på stell. Hun sitter litt skakt, bøyer seg fram over knærne. Må nok passe på, så hun holder ei stund. Samme om hun prøver å se tøff ut, skrøpelig er hun. Hun har sånne små spurvebein, jeg kunne lett knuse dem mellom to fingrer. Det er bare noe jeg sier. Jeg ville ikke gjøre det så klart. Knuse beina på bestemora si, da hadde en jo vært helt sprø!
Boka er blitt beskrevet som "en vakker og forførende bok om litteratur og vennskap- morsom, medrivende og gripende lesing"- Er det rart jeg gleder meg til å lese videre?

Da jeg sto opp i dag var det minus tjue grader ute, nå er det bare 18,5. Vi har heldigvis massevis av ved, så dette blir en perfekt dag for å sitte inne med te og bøker, lese andre blogger og kanskje få noen nye boktips; Yr sier det skal bli kaldt i hele langtidspeioden, så det kan være greit med litt lesestoff framover ;o)
Hos søteste Mari som holder "Flukten fra virkeligheten" åpen også på søndager, er det muligheter for flere smakebiter av det litterære slaget. Man kan også ta med seg sine egne fristelser til "spleiselaget"!
Gjør dagen til noe fint, folkens;
det er opp til deg sjøl!

9 kommentarer:

 1. Denne boken har jeg så lyst til å lese, har lest "på bedringens vei" av samme forfatter og den likte jeg veldig godt. Denne virker å være like bra. Minus 20 ja, da er det vel koselig å sitte inne med en bok og litt te foran peisen tenker jeg. Tusen takk for morsom smakebit og ha en fin dag videre,Berit:-)

  SvarSlett
 2. Låter som en intressant bok. Tack för smakebiten!

  SvarSlett
 3. Denne boken er så fin! Det er en av dem jeg til stadighet anbefaler på biblioteket :-) Ønsker deg en fin søndag!

  SvarSlett
 4. Kallt ute och mysigt inne. Tänk jag blev sugen på en kopp varm choklad när jag läste ditt inlägg. Tack för smakbiten.

  SvarSlett
 5. Tack för smakbiten, tror bestämt att jag läst om den någonstans.
  -20 - uff. Vi hade -12 och blåst här, det räckte...

  SvarSlett
 6. Denne boken har jeg lest om, nå noterer jeg meg den til en senere anledning - takk for inspirerende innlegg og fin smakebit :)

  SvarSlett
 7. Har lest mye bra om denne. Så takk fro smakebit. Kaldt er det i Trondheim også, men ikke så kaldt som hos deg..Måtte finne frem varmere klær og sko i dag.:)

  SvarSlett
 8. Jeg har ikke hørt om boka før, men tusen takk for smakebiten. Denne hørtes veldig fin ut, skriver den opp på lista mi! (Og ps: jeg kan ikke strikke, så heder og ære til deg. :)

  SvarSlett

Hva synes du? Enig? Vet ikke helt? Legg gjerne igjen en kommentar ☺