tirsdag 21. januar 2014

Boka på vent?

beathesbokhylle.blogspot.no
Jeg må vel nesten innrømme at det er en overdrivelse å si at boka står på vent... Jeg har akkurat avslutta Helga Flatlands "Alle vil hjem. Ingen vil tilbake", etter at jeg i forrige uke hørte ferdig første boka, "Reis hvis du må. Bli hvis du kan" i den kritikerroste triologien.
I disse to første bøkene er det mange forskjellige fortellerstemmer, som alle forteller om forholdet de hadde til de tre guttene som ble drept i Afghanistan. Det er venner, familie, naboer, kjærester- Alle i et lite lokalsamfunn blir mer eller mindre berørt av en slik hendelse.
I den siste boka er det stedet lege, Ragnhild, som forteller. Hun kjente (til) guttene, og hun kjenner de menneskene som har fått fortalt sine historier i de to forrige bøkene. Hun vet mer enn de aller fleste, både om bakgrunn, årsaker og konsekvenser. Selv om de ulike personlige fortellerne hopper litt fram og tilbake i tid, har bøkene et hovedtrekk som er kronologisk, og jeg er så nysgjerrig på hvordan det skal gå med Sigurd, Mats og Julie!
Jeg er normalt ikke ei sladre-kjerring, og jeg avskyr det når media slår opp store persontragedier på førstesidene og helgbilagene (tipper vi får noe fra Lærdal etterhvert, hvis de ikke allerede har kommet?), og jeg blar konsekvent forbi alt som ligner på sensasjonsjournalistikk. Men her føler jeg meg nesten som en kikker! En som får innsyn i noe som skulle vært privat, som ikke var ment for det store publikum. Nå skal jeg til alt overmål få høre hva stedets lege har å fortelle- deler av legejournalene står trykt, og jeg må nesten minne meg selv på at det er fiksjon, Berit!! Du skal ikke ofre taushetsplikt og privatlivets fred en eneste tanke! Du skal sette deg rolig ned med det faste kruset med pepsi max, legge noen ekstra vedskier i ovnen og kose deg med den siste boka! Men først må du ut å gå en tur med hundene, selv om det fortsatt er nitten kuldegrader ute, og det ikke frister så veldig. Du vet det føles veldig bra når dere kommer inn igjen, og da kan du også ta deg tid til å kikke innom andre blogger for å finne inspirasjon til hva du skal låne neste gang ;o)
Enja er kanskje mest interessert i musepila som suser rundt på skjermen ;o)
Sikkert ikke så lett å sjå av bildet, men i dag har jeg sjekka hvordan konkurransene i de nordiske grenene er satt opp i OL- det er jo ikke bare utøverne som må forberede seg! Jeg har konkludert med at det blir spennende øvelser hver dag under hele OL, langrenn går for det meste på formiddagen, mens skiskyting og (langrennsdelen av) kombinert går på ettermiddagen. Det passer helt perfekt, og jeg har stor tru på at vi skal kunne stille godt forberedt og i usedvanlig god sofaform da det braker løs den 8. februar!

5 kommentarer:

 1. Disse bøkene har jeg på vent. Der har de stått lenge men det betyr ikke at jeg har mindre lyst til å lese dem :-) Ønsker deg en fin dag!

  SvarSlett
 2. Ah, jeg har også denne boka på vent, ja de alle tre,to i hylla faktisk. OL, ja- spørs hva jeg får med meg der..

  SvarSlett
 3. Jeg har lest dem alle tre, så dere som ikke har lest dem har noe å glede dere til. Hvis du trenger et hett tips Berit vil jeg anbefale deg Rakels bok, leser den nå, - meget bra! (OL blåser jeg en lang marsj i, har besluttet å anskaffe meg noen ørepropper, tilfelle det blir stor ståhei fra tvkroken)

  SvarSlett
 4. Åh, hvor fant du informasjon om det? Kunne godt ha tenkt å notert meg ned.Høres jo bra det du forteller her da. Pepsi max ja, fra nyttår har jeg gått ned fra 3 4pkn i uken til 1 4pkn ( kun til helgen) og jeg har skikkelig lyst på det nå!Bøkene til Flatland har jeg lyst til å lese, har en men det er bok nummer to og dermed må nummer 1 skaffes før jeg kan begynne. Ønsker deg en fin kveld og håper du har fått mange timer inne i varmen nå!

  SvarSlett
 5. Dette er fine bøker. All skryten er vel fortent.

  Eg er veldig glad i vintersport - og gler meg til OL! Skal sjå alle OL-sendingane på kveldstid - og så vert det vel sniklytting til radiosendingane på jobb, tenkjer eg. Dei par vekene OL pågår vert lesing av bøker nedprioritert.

  Pepsi Max? Æsj.

  SvarSlett

Hva synes du? Enig? Vet ikke helt? Legg gjerne igjen en kommentar ☺