tirsdag 14. januar 2014

Boken på vent- Sanger til Willow Frost

I dag er det jammen tirsdag igjen, og Beathes Bokhylle oppfordrer til å vise fram ei av bøkene vi har
på vent.
I 2010, før jeg begynte å blogge om bøker altså, leste jeg ei bok som gjorde sterkt inntrykk på meg; "Hotellet på hjørnet av bitter og søt" av Jamie Ford. Den forteller om interneringen av japansk-amerikanske familier etter Pearl Harbor. Tilfeldigheter gjorde at eiendelene de gjemte unna ble funnet flere tiår senere, og det utløste en helt uventet reaksjon og førte med seg et detektivarbeid for Henry som ble skilt fra ungdomskjæresten sin de kaotiske dagene i 1942. Nå er det ikke mye jeg husker av handlinga; jeg husker en saksofonist, at hovedpersonen hadde ei datter som ikke forsto hvorfor faren ble så opprørt over funnet i hotellkjelleren og at jeg virkelig engasjerte meg i Henrys minner og letinga etter Keiko. Dette er ei av bøkene jeg har tatt vare på, og da har jeg nok tenkt at den skal leses minst en gang til, men før jeg kom så langt, var forfatteren klar med ei ny bok, "Sanger til Willow Frost"! Den er allerede lasta ned, og jeg er klar for å reise over Atlanterhavet og tilbake i tid...


issuu.com/gyldendalnorskforlag/docs/sanger_til_willow_frost/9?e=1324688/6037063
Klikk på bildet for å lese de første sidene i boka!
Også denne gangen er handlinga lagt til Seattle, året er 1934, på barnehjemmet Sacred Heart skal alle barna av rasjonalitetshensyn feire bursdagen sin denne dagen. William Eng er tolv år, har kinesisk bakgrunn, og har vært på barnehjemmet de siste fem årene. Fast innslag på disse felles-bursdagene, er at de blir tatt med på kino, og denne gangen ser de blant annet en orientalsk sangerinne på lerretet- og William blir overbevist om at det er moren hans som han ikke har sett sida hun ble båret bevistløs ut av leiligheten deres fem år tidligere. Sammen med ei venninne, rømmer han fra barnehjemmet for å lete etter moren- og etter svar på hva fortida hans skjuler.
Det har blitt sagt at dette er en besettende historie som alle som noen gang har savnet en familie og et sted å kalle hjemme, vil kjenne seg igjen i. 
Akkurat den setningen gjorde at jeg fikk litt frysninger, og sammen med de vage minnene jeg har av "Hotellet på hjørnet av bitter og søt"; jeg kan ikke annet ennå gru-glede meg til å lese denne!

Til slutt en invitasjon og ei oppfordring!
Vi som har bøker og lesing som hobby og lidenskap er heldige! Noen av oss var med på "Les for en god sak" i fjor- en "kampanje" for å gjøre lesing til noe enda mer positivt. Jeg trur Lise som organiserte dette i fjor har lagt ned bloggen sin, men jeg synes idéen er så god at jeg synes vi bør forlenge kanpanjen! Klikk her for å lese mer og/ eller melde deg på!

10 kommentarer:

 1. Jeg òg leste "hotellet på hjørnet av bitter og søt" når den kom ut, det var virkelig en bok som gjorde inntrykk. Ser frem til denne som skal være på vei hjem i postkassen til meg, så får jeg se når det blir tid til å lese den. Flott at du tar kampanjen videre, jeg var ikke med i år, men lurer litt på om jeg skal være med i år, går litt i tenkeboksen. Ha en super dag, Berit.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så morsomt at du vurderer å bli med på "Les for en god sak"! Jeg syns det er viktig å sette litt lys på andre ting også, at vi bryr oss litt, og ikke bare sitter i sofakroken og koser oss med bøkene våre... De fleste har jo noen saker de er engasjert i, og ettersom dette ikke er en konkurranse, men en måte å "utvide" lesegleden, har det vært morsomt for meg i hvertfall å kunne klappe igjen ei ferdiglest bok og fornøyd kunne konstatere at der ble jammen en penge til i kassa for "min gode sak" ☺

   Slett
 2. Denne har jeg også på vent, og den er ganske langt fremme i køen :) Skal ta en titt på "Les for en god sak"- I år har jeg kjøpestopp, så dette er en fin måte å få litt aktivitet på kontoen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har faktisk litt det samme i tankene! Jeg kjøper veldig få bøker, låner det meste (på biblioteket) og drister meg til å be om anmeldereksemplar fra forlagene av og til. Ettersom bøkene gir meg så mye glede, synes jeg det er hyggelig at andre også kan få en bit av denne gleden, ved at jeg gir en symbolsk sum for hver bok jeg leser!
   Veldig morsomt hvis du blir med, Tine!

   Slett
 3. Jeg har også lest Hotellet på hjørnet av bitter og søt og har denne boken i hylla. Den må leses snart siden den første boken var så utrolig bra. Men det er av og til litt farlig å ha sånne veldig høye forventninger til en bok, så jeg håper jeg ikke blir skuffet!
  Jeg er ikke akkurat med på Les for en god sak siden jeg er aktiv i en stiftelse som jobber for å hjelpe fattige i Russland og jeg har 3 fadderbarn. Så jeg gir på en måte direkte utenom å gå gjennom hvor mange bøker jeg leser. Når det er sagt så synes jeg at det å lese for en god sak er et kjempegodt initiativ! Ha en riktig fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Fjær i hatten til deg som allerede engasjerer deg i en så viktig sak! Det er ganske rystende hvor dårlige forhold mennesker lever i der- det er ikke et fjernt uland på den andre sida av jorda, det er jo NABOLANDET vårt!
   Jeg tar av meg hatten og gir deg et velfortjent klapp på skuldra, Astrid Terese!

   Slett
 4. Denne har jeg lyst å lese. Har hotellet på hjørnet av bitter og søt i bokylla og den skal og leses snart

  SvarSlett
 5. Denne høres spennende ut. Har ikke lsetd en forrige heller.. Spent på hva du mener om boka. Bra at du går for en god sak. Jeg har andre saker jeg jobber med, så jeg tror ikke jeg deltar i denne.. Keep up the good woek!

  SvarSlett
 6. Jeg synes Les for en god sak er så bra ett tiltak at det vil jeg være med på i år også. Har allerede meldt meg opp:) "Hotellet på hjørnet av bitter og søt" har jeg to utgaver av, en innbundet og en i pocket, men enda har jeg ikke greid å knø meg til å lese den. Tragisk, enda jeg har bare hørt godt om den. SKAL leses iløpet av året (Må jeg bare huske det nå da) helt klart! Håper å få lest denne også, for den høres som min type bok. Har store forventninger nå da:)

  SvarSlett
 7. Hei!
  Takk for kommentar på bloggen. Jeg er nå tilbake etter en stille høst. Det har gått i ett med jobb og studier så blogging og lesing for gøy er blitt nedprioritert :(
  Når det gjelder Les for en god sak kan du gjerne ta over stafettpinnen :) Dersom du vil samarbeide om noen lese events eller lignende underveis så kan vi godt gjøre det :) Kan kanskje være greiere når man er to.

  SvarSlett

Hva synes du? Enig? Vet ikke helt? Legg gjerne igjen en kommentar ☺