fredag 15. mars 2013

To indre og vekk med´n!

Volomari Volotinenes første kone og andre gamle ting

Arto Paasilinna

Oversatt av Ellen Holm Stenersen
Spilletid: ca 5,5 time
Lest av Kyrre Haugen Bakke
Aschehoug/ Lydbokforlaget 2012


Jeg har tidligere lest "Harens år" av denne populære finske forfatteren, og jeg rett og slett elsket den boka!!
Dette ble derimot en durabelig nedtur.

Det handler om Volomari som gifter seg med den tjue år eldre Laura som var feltlotte før hun begynte å jobbe på bakeri. (Dette blir gjort til et stort poeng i boka) Disse to samler på alt mulig- og aller helst umulig som de kommer over.
Idéen er nok god, men jeg synes historien henger for dårlig sammen, og får litt følelsen av at han bare måtte få skrevet enda ei morsom bok. Et dårlig utgangspunkt for å få et godt resultat.
Kyrre Haugen Bakke leser bra. Det vil si helt til han gir en av karakterene (en nordmann, om jeg ikke husker feil) finsk aksent a´la Robert Stoltenbergs Pekka fra "Boretslaget". Da blir det ikke akkurat noe å skrive hjem om, spør du meg.

Konklusjon; Tynn og billig moro uten noe som helst ekstra. For meg er det tydeligvis nok med to bøker av denne forfatteren, det skal mye til av overtalelse før jeg gidder å prøve meg på en til.
To indre og vekk med´n!

Mary-Anne har nettopp lest samme boka, og er betydelig mer positiv enn meg i sin omtale.

8 kommentarer:

 1. Har ikke lest noe av denne forfatteren men kanskje han er enten elsket eller hatet? har nettopp bestilt meg en bok av ham så jeg er spent på hvordan det faller i smak her hos meg. Ha en fin helg,Berit:-)

  SvarSlett
 2. Hvis det er "Harens år" eller "Kollektivt selvmord" så blir det nok et vellykket møte! Ser på "Bokelskere.no" at de to bøkene har mange favorittstempler. Volomari osv. er det bare én som har som favoritt. Kanskje jeg ikke skal gi opp helt før jeg har kikka på "Kollektivt selvmord"? Får tenke litt på det ;o)

  SvarSlett
 3. Kollektivt selvmord er det jeg har bestilt ja, Harens år står høyt på listen også, men jeg må jo teste om det er noe for meg før jeg hamstrer;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Bra!!! Og lurt å velge ei bok før man skaffer seg et helt forfatterskap som man kanskje ikke finner tonen med i det hele tatt! Hvis du liker Kollektivt selvmord, skal jeg prøve også!

   Hmmm... Den setningen ble så over alle støvleskaft at jeg lar den stå :oD

   Slett
 4. Denne fant ikke jeg tonen med heller, så jeg leverte den tilbake til biblioteket ulest. Jeg har også hørt ca 40 min, to ganger på lydboken av Harens år uten å greie å engasjere meg.. Men det handler mye om timing med disse bøkene..at man er der selv humørmessig til å synes dette er gøy og engasjerende, kanskje.. Jeg synes Prosten og hans forunderlige tjener var kjempeherlig, det samme om Tordengudens sønn og den Elskelige giftblandersken.

  SvarSlett
 5. Njaaaa.. nei, skal jeg forsøke meg på forfatteren en dag så blir ikke dette første boken jeg gir meg i kast med. Det var en og ærlig omtale, Berit. Riktig god helg :)

  SvarSlett
 6. Kjenner godt forfattenavnet og har blitt anbefalt han tidligere - det har ennå ikke blitt noe lesing av noen av bøkene hans, men da tenker jeg at jeg ikke har boken du omtaler som førstevalg.

  SvarSlett
 7. Har nettopp lest "Kollektivt selvmord" og syns den var innmari morsom, men kanskje litt too much til tider. Har to bøker til av samme forfatter, og kommer nok til å lese dem etterhvert. Men denne tror jeg at jeg styrer unna! Rare bøker-prosjekt høres ganske spennende ut, egentlig ;)

  SvarSlett

Hva synes du? Enig? Vet ikke helt? Legg gjerne igjen en kommentar ☺