tirsdag 30. april 2013

På vent... i ulvenes skygge

Det er rart med det; stadig vekk lover jeg meg selv at jeg skal lese mer av det som allerede ligger rundt omkring og venter på å bli lest. At jeg IKKE skal la meg friste til å slippe flere bøker inn i huset før jeg har gjort et skikkelig innhogg. Man mister jo helt oversikten, og det er jo synd, for de bøkene som allerede er tatt inni varmen, er jo der akkurat fordi jeg engang var helt sikker på at de var lesverdige.
I det siste har det blitt litt for mye fra samme sjanger, og jeg er egentlig mer enn klar for litt grøss og spenning, for eksempel. Noen hevder hardnakket at krim hører høsten og vinteren til, men det er jeg ikke enig i!
Så ble det litt bokryggpoesi igjen, også!
Finn kongefølelsen av Randi Skaug har jeg strengt tatt allerede begynt på, ogden synes jeg virker lovende så langt. Undertittelen er Gjør hver dag til en god dag, og på baksida reklameres det med at det er en konkret og inspirerende bok om personlig mestring- spennende å lese hva slags erfaringer og tips andre har!

I ulvenes skygge av Stef Penney er forfatterens debutroman som hun har fått flere priser for. The Guardian skrev blandt annet "Spennende episk roman fra det 19. århundre som gir leseren en følelse av konstant ubehag"... Leste en smakebit fra denne på en svensk bokblogg, som i tillegg roste den for godt språk, og da er jeg overbevist ;o)

Den siste; Det lovede land av Sebastian Barry, vet jeg ikke så mye om, egentlig. Jeg så at Beathe (med bokhylla og bøker på vent ;o) hadde lest den og likte den, så jeg gleder meg til denne også- enda jeg ikke leste hele omtalen hennes, nettopp fordi jeg hadde den klar og ikke ville skru forventnuíngene for høyt! Det var det med de store fallhøydene...

Beathes blogg er det flere som viser fram bøker de har på vent, og den som ikke har pålagt seg selv inntaks-stopp finner helt sikkert noen fristelser der! Mens vi andre kan ta en kikk og late som vi bare leser for moro-skyld, mens vi i smug noterer oss enda flere tips om bøker som er verdt vår oppmerksomhet!


4 kommentarer:

 1. Nå kommenterer jeg fra nettbrettet, noe som ikke alltid er like lett, men jeg må jo prøve. Det lovende land synes jeg var bra, og jeg ble jo veldig nysgjerrig på den over der da for jeg har jo en bok av henne liggende, ulest som om Det var Bombe! Liker så godt disse innleggene dine. Ha enfin kveld, eller god natt!

  SvarSlett
 2. Mange som sliter med de hyllebøkene,skjønner jeg- meg selv intet unntak.;)

  SvarSlett
 3. En følelse av konstant ubehag. Det var slik jeg hadde det da jeg leste Nattefokk. Kjenner meg igjen når det gjelder " å ta inn bøker i huset". Nå har jeg lest meg litt ned. Men nå har jeg fått en tanke i hodet at jeg skal lese 4 bøker av en forfatter, spenningsbøker, pga en omtale av hans siste bok. Og den siste skal være best. Vel, vel - jeg får se. Det er vår og en del utearbeid......

  SvarSlett
 4. Krim må man ha en god dose av uansett når på året det er :)

  SvarSlett

Hva synes du? Enig? Vet ikke helt? Legg gjerne igjen en kommentar ☺