mandag 22. april 2013

Flaskepost... fra... Fasandreperne..?

Jeg er (som vanlig) litt på hæla når det gjelder å skrive omtaler av bøkene jag har lest, så her er den enkleste av alle løsninger: revolveromtale og to i en smekk!

Fasandreperne                                                    Flaskepost fra P  

Spilletid: ca 14 timer                                                         17 timer, 36 minutter
Oversatt av Kirsti Øvergaard                                         Erik Johannes Krogstad
Begge utgitt på Aschehoug/ Lydbokforlaget
Begge lest av Helge Winter-Larsen
  
Jeg har tidligere hørt bok nummer 1, Kvinnen i buret, og var veldig begeistret for den; spenning og hjertebank! Fasandreperne var kanskje ikke like nervepirrende, men likevel god; her satt og gikk jeg mest og lurte på om det egentlig var både "good guys" og "bad guys" i denne historien, og konkluderte med at sannsynligvis er de fleste i utgangspunktet helt normale, men omstendigheter kan føre hvem som helst over på feil side. Flaskepost fra P, skilte derimot veldig klart mellom gjerningsmann og offer- og likevel kan man kanskje si at alle partene her var ofre...
Carl Mørck er fortsatt frustrert, lei, smart, litt treig, men veldig klar for å komme nærmere innpå Mona Ibsen. Assad er fortsatt en underlig fyr som stadig viser nye (både overraskende og voldsomme) sider, og jeg lurer mer og mer på hva det egentlig er med den typen!

Anette er kvinnen bak revolveromtalene, og det er hun som har fått meg til å lese/ høre bøkene om Avdelig Q. Da er det ikke mer enn rett og rimelig at hun får "æren" av å si hva hun mener om Fasandreperne og Flaskepost fra P ;o)

tar jeg nok en liten permisjon fra Carl & co, men jeg regner med at jeg etter ei passende pause kommer til å ta turen ned i de asbestbefengte kjellerlokalene for å finne ut hvordan det går med dem. Den foreløpig siste, Marcoeffekten, har jo nærmest fått stående ovasjoner, og det er sikkert gode grunner til det. 

4 kommentarer:

 1. Herlig! Gleder meg til å lese disse.:)

  SvarSlett
 2. Du må ikke gi deg før du har fått med deg den siste, men jeg skjønner at en ikke kan lese alle på rappen.
  Revolveromtaler er utrolig bra, som oftest er jeg kun ute etter hva folk synes om boken og kanskje hvorfor, handlingen vil jeg ha tilgode til jeg leser boken.

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt enig med deg, Tine. Lange utredninger om innholdet i boken hopper jeg nesten bestandig over!

   Slett
 3. He he, dette var jammen en lur vri!! Og tusen takk for heder og ære, jeg takker og bukker så meget :)

  SvarSlett

Hva synes du? Enig? Vet ikke helt? Legg gjerne igjen en kommentar ☺