fredag 15. februar 2013

Les for en god sak- ei oppfordring!

Krokodilletårer
De aller fleste bøkene jeg leser, låner jeg på biblioteket. Det er først og fremst fordi jeg trulig har verdens minste bokhylle, og fordi jeg ikke bryr meg om å samle på bøker det er tvilsomt at jeg noen gang kommer til å lese igjen. 
En "bivirkning" av disse lesevanene, er jo at jeg sparer en del kroner i forhold til om jeg skulle kjøpt alle disse selv, og nå har jeg bestemt meg for at jeg skal gi en tjuekroning for hver bok jeg leser i år til Dyrevernalliansen. Man kan neppe si at det er en sum som svir, men det gjør i det minste regnestykke enkelt!
Med jevne mellomrom kan man desverre lese de forferdeligste historier om dyr som lider, og Dyrevernalliansen står på og kjemper iherdig for dyrevelferd og dyrs rettigheter. De retter innsatsen sin både direkte mot forbruker/ dyreeiere, men også mot det politiske Norge. Målet er blant annet at produkjonsdyr (kyllinger og høns. storfe, gris, sau og geit) skal få bedre levekår, at bruken av forsøksdyr blir redusert til et absolutt minimum og at pelsdyrnæringa i sin helhet blir avskaffet. Ingen tvil om at de gjør en viktig jobb, og jeg er fryktelig glad for at noen kompromissløst slåss for dyrenes rett til et best mulig liv!!

Det er Lise med bloggen Leserommet som arrangerer årets Les for en god sak- kampanje. Man velger selv hvor mye man vil gi, og hvilken organisasjon som skal få pengene ved årets slutt. Dette synes jeg er et fantastisk initiativ, og jeg håper virkelig MANGE melder seg på: Ingen kan alene redde hele verden , men alle kan gjøre litt!


Forresten:
Foreløpig opptelling og regnskap viser at jeg har lest ti bøker hittil i år- det betyr tohundre kroner til dyrene, det!! Bra, Berit ;o)

1 kommentar:

  1. Tusen takk for at du deltar! Blir spennende å følge med! Håper du får lest mange bøker i år :)

    SvarSlett

Hva synes du? Enig? Vet ikke helt? Legg gjerne igjen en kommentar ☺