tirsdag 19. februar 2013

Bok i vinterdvale

Sist jeg viste fram ei av bøkene som står på vent i hylla, var det Song for Eirabu, Vargtid jeg trakk fram, og det er mulig jeg lovte at jeg skulle ta fatt på den temmelig fort. Vel, jeg er godt i gang, men foreløpig har jeg ikke blitt så oppslukt som jeg hadde trudd/ håpet. Jeg trur jeg har havna i det der uføret med høye forventninger igjen...
Uansett; jeg er i gang, og om ei uke må den leveres tilbake på biblioteket, så da gjelder det bare å mobilisere litt selvdisiplin framover tenker jeg! Jeg var jo veldig begeistra for den første boka, Slaget på Vigrid, så jeg har fortsatt trua på at dette blir bra ;o)

Den boka jeg har tenkt å presentere i dag, står ikke bare på vent, men som tittelen sier; den har ligget i VINTERDVALE altfor lenge! Nå har vi kommet så langt at sola har begynt å varme så smått, det er på tide å våkne, strekke litt på en støl, lemster kropp og riste nytt liv i det som har sovet dypt og lenge...
Dette er ei bok jeg kjøpte da den kom ut som pocket i 2010. Og igjen; det var ei fantastisk nydelig framside som fikk meg til å undersøke den nærmere. Kjærlighet ved første blikk er som regel vanskelig å ignorere!! Kagge forlag skriver dette i sin omtale av boka:

Vinterdvale er en vakker og poetisk bok om kjærlighet, historie og arkeologi. Lag for lag graver forfatteren seg ned i en fortelling hvor fortid og nåtid, følelser og arkeologiske konstruksjoner flettes i hverandre og tvinnes sammen. Bokas nåtid er i Egypt, men tre ulike, betydelige, teknologiske hendelser bringes inn i fortellingen: byggingen av Aswandammen, minnene om den lange kanalen St Lawrence i Canada, og fortellingen om bombingen og gjenoppbyggingen av Warsawa. Språket er gjennomarbeidet og finslipt. For alle som kjenner Anne Michaels fra før er det en stor begivenhet at hun endelig har skrevet en ny bok. 

Ikke akkurat ord som legger en demper på forventningene? Men likevel... Jeg har lest de første femti sidene, brette eseløre i hjørnet og lagt den fra meg. Husker ikke hvorfor- kanskje var jeg ikke i den rett stemningen, kan hende det dukket noe enda mer interessant, mulig det rett og slett ikke var rett tid og sted for denne sist jeg prøvde? Vel. Nå er jeg ganske sikker på at rett tid og sted nærmer seg- og jeg har definitivt mer ro i ræva nå enn i 2010! (Da hadde jeg akkurat avslutta en ti år lang hyperintensiv arbeidsperiode, var nok lett desorientert og hadde sannsynligvis ikke riktig landa enda...)

Vakkert, vakkert- og lokkende...


Hvis du vil sjå hva andre har på vent i hyllene sine, bør du absolutt besøke 

8 kommentarer:

 1. For et vakkert bilde! Bare bildet gjorde meg nysgjerrig på boken!

  SvarSlett
 2. Et nydelig cover og et vakkert bilde du hadde med boken i snøen!Jeg måtte inn på bokelskere.no og "notere" meg boken der,men jammen var den på listen allerede:-) Må skaffes og leses i fremskuelig fremtid.

  SvarSlett
 3. Fint cover, nydelig fint vinterbilde og spennende intro til boken. Håper du kommer igang igjen med den, og vil fortelle oss hva du synes.
  Ha en fin tirsdag!

  SvarSlett
 4. Kjempefint bilde. Ja, lesemodusen har mye å si.. Håper boka passer bedre nå.:)

  SvarSlett
 5. Tøfft bilde. Stemningsfullt. Og boka er i alle fall vakker utanpå..

  SvarSlett
 6. Nydelig bok å ha på vent!! Tror jeg også vil ha den på min venteliste :)

  SvarSlett
 7. Du, Vargtid tar seg VELDIG opp utover (selv om jeg var blodfan fra første side, men det er bare fordi jeg forguder Kristine Tofte litt..). Så du må ikke gi opp;)

  SvarSlett
 8. Det var en vakker bok! Selv har jeg Vargtid på vent enda, og nå må jeg VIRKELIG få satt i gang (min er også lånt på biblioteket). Men først skal jeg lese litt av Gillian Flynn, for det har jeg så lyst til akkurat nå :-)

  SvarSlett

Hva synes du? Enig? Vet ikke helt? Legg gjerne igjen en kommentar ☺