søndag 17. februar 2013

En smakebit fra Den andre siden av gleden

Søndag igjen! Og Mari har åpne dører- igjen!
Litt sånn enkelt og uhøytidlig: Kom-som-du-er-og-ta-med-deg-det-du-har...
Før jeg tar fatt på dagens fornøyelser, svinger jeg innom som snarest for å by på en liten smakebit fra ei fantastisk, nydelig, tåredryppende, hjerteskjærende, uforglemmelig bok... Jeg er sånn omtrent halvveis, og nå gjør jeg faktisk akkurat det Liv Gade ( dere vet hun leseinspiratoren? ) alltid pleier å si når hun har finner gode bøker; leser ekstra sakte!! Jeg skal ikke si så mye om boka, bare at den handler om Ella som stupforelsker seg i alenefaren Joe og barna hans- og det er gjensidig! Tre usedvanlig lykkelige år får de før tragedien rammer dem; Joe dør i ei ulykke, og plutselig dukker barnas biologiske mor opp, og krever å få tilbake foreldreretten.
Smakebiten fra side 70 viser litt av den helt spesielle fortellermåten:

Callie kom travende med logrende hale, men jeg følte det som om vi befant oss i en filmkulisse, og at alt bare var en illusjon. Så snart jeg kom nærmere og så og pirket litt på ting, måtte jeg se sannheten i øynene. Det pene og koselige huset var kanskje bare en pappfasade, den frodige hagen plast og støvete silke. Ryktene gikk om at regissøren hadde forlatt filmen, så finansieringen var trukket tilbake, og der sto vi tre utenfor liksomdøra uten manuskript. Jeg låste den opp likevel, og vi gikk inn.

Det aner meg at Ella får litt av hvert å kjempe mot, og jeg håper (og trur!!! Og krysser fingre for...) at det ordner seg til slutt!

Den andre siden av gleden er skrevet av Seré Prince Halverson, og omtale av herligheten kommer så snart jeg har snegla meg gjennom resten ;o)

23 kommentarer:

 1. Boka er allerede satt opp på ønskelista1 Takk for flott tips, og ha en god søndag, ute eller inne.

  SvarSlett
  Svar
  1. Her blir det skirenn innendørs, og forhåpentligvis en liten tur ut på ski med hunda- hvis vi rekker innimellom slaga ;o)
   Nyt dagen du også!!

   Slett
 2. Virker som en fin bok. Ha en fin søndag.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er det virkeig! Usedvanlig frodig språk og historien er virkelig rørende. Anbefales!!

   Slett
 3. Denne boken virker så fin og jeg er glad jeg har den liggende på vent i bokhyllen min:) Takk for fin smakebit! Ha en herlig søndag!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er lite som slår følelsen av å ha ei virkelig god bok liggende på vent! Du kan virkelig glede deg!

   Slett
 4. Har ikke hørt om boken tidligere - en trist kjærlighetshistorie. Må ta en nærmere titt på den - sånn umiddelbart ble jeg ikke trigget av historien idet den virker klisje?

  Takk allikevel for smakebiten : )

  SvarSlett
  Svar
  1. Hmmm.. Da har jeg gitt deg feil inntrykk! Den tapte kjærligheten er bare en bitteliten del av historien- jeg vil nok helle si at hovedtema er hvor sterk man blir når man virkelig må kjempe for det aller viktigeste i livet; barna og ei god framtid..
   Kan hende noen vil konkludere med at den er en klisjé, men i såfall er den pakket godt inn i et fabelaktig språk og fortellermåte!

   Slett
 5. Denne boken har jeg lest og skrevet om og JA den er fantastisk så du har mye å glede seg til når du skal lese videre i boken. Nå er to av fire skirenn og det har vært fantastisk norsk innsats hittil og nå er det å glede seg til Petter,Emil og Tarjei og alle de andre norske guttene som skal ut om en stund.

  SvarSlett
  Svar
  1. He-he; ja vi er hjertens enige både om bok og vinteridrett! Stakkar de som står på startstreken sammen med de norske; skulle nesten tru de begynner å bli litt lei nå ;o)
   Mye tyder på at dette blir en perfekt søndag- nyt den du også!!

   Slett
  2. Ja,de må jo bli lettere fortvilet etter hvert og jeg håper at Emil kan sette han der små-arrogante Martin Fourcard på plass idag,men det hadde vært kult om Ole-Einar også hadde nådd helt opp,hadde unt han det! Kos deg videre med denne vinterdagen du også:-)

   Slett
 6. Låter som en sorglig bok. Men kanske med en aning hopp också?

  SvarSlett
  Svar
  1. Den har massevis av håp! Og varme!

   Slett
 7. En fin smakebit! Denne boken har jeg virkelig lyst til å lese. Jeg har hørt så mye fint om den. Det å lese sakte tror jeg er en kunst. Jeg er ikke fink til det, men ser at når jeg klarer lese sakt viktige partier i en bok så får jeg mer utav ordene og følelsene. Så det er nok noe jeg må øve meg på!
  Ha en fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Den som er mest opptatt av handling leser nok mye raskere enn de som også vil ha med seg alle (språklige) detaljer- alt til sin tid, kanskje?

   Slett
 8. Helt enig, dette er en bok som fortjener å bli lest sakte. Jeg elsket den :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er helt umulig å ikke elske denne ;o)

   Slett
 9. Svar
  1. Mysig er rette ordet- i hvertfall slik jeg forstår det ;o)

   Slett
 10. Åh, denne boken kjenner jeg er helt perfekt for meg!! Må ha den, bare må ha den :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Den er helt perfekt for meg også! Jeg leser den som sagt sakte, og går rundt og grubler på hvordan dette skal gå til slutt- og jeg håper så inderlig at alt ordner seg! Både for Ella, barna og også for Paige, barnas biologiske mor... Jeg vil ha en god og bekymringsløs avslutning på akkurat denne boka ;o)

   Slett
 11. Denne boekn ligger på vent og jeg ser fram til å lese den!

  SvarSlett
 12. Veit ikkje om eg nokonsinne får lest denne, men.... Åh, for ein nydeleg tittel! (og fin smakebit) :-)

  SvarSlett

Hva synes du? Enig? Vet ikke helt? Legg gjerne igjen en kommentar ☺