fredag 14. februar 2014

John Hart- stødig progresjon!

Av og til kan man ikke unngå å bli revet med av andres begeistring! Det var dette innlegget hos Solgunn som overbeviste meg- les den fabelaktig entusiastiske omtalen hennes så skjønner dere hva jeg mener ;o)
Nå har jeg altså hørt bok nummer tre av John Hart, og jeg kan ikke si annet enn at jeg er hjertens enig med Solgunn. Egentlig syns jeg det er litt rart at jeg er så fornøyd, for den første "Ved elven" syntes jeg var ei håpløs lydbok, og bok nummer to, "Brødrene fra Iron House" likte jeg, men jeg kan ikke påstå at den har satt varige spor etter seg. Nå er det vel sant og si ikke så ofte at krimbøker gjør det, men denne er faktisk et lite unntak...
Boka handler om tretten år gamle Johnny Merrimon som leter etter tvillingsøstra Alyssa som forsvant for et år sida. Moren deres klandret ektemannen (barnas far) for at det kunne skje, og en dag orket han ikke anklagene lenger, og forlot restene av den tidligere så lykkelige familien.
Johnny har aldri sluttet å tro at søsteren er i live, og da nok ei jente forsvinner, blir han enda mer oppsatt på å finne jentene. Underveis dukker det opp flere lik, både blodferske og gamle, han finner spor som fører ham opp i livsfarlige situasjoner, og når forsvinningsgåta til slutt får en løsning, er det slett ikke det svaret noen hadde tenkt seg!
Hvis du legg til elementer som korrupte polititjenestemenn, illojale kollegaer, ei mor som har blitt pilleavhengig, vold- mot både kvinner og barn, samt en borgjemt og glemt kirkegård som peker tilbake mot slavetida og grusomheter som skjedde da- ja da får du rett og slett ei herlig røre som slett ikke blir den ungdomsromanen jeg trudde det var da jeg først begynte å høre!

Spennende og truverdig (kanskje ikke like realistisk alt, men krim-lesings-truverdig...) med overraskende løsning. Godt konstruert og uforutsigbart. ANBEFALES!!!
Terningkast seks på bokelskere.no.

Lydbokforlaget/ Font forlag, 2010
Oversatt av Christian Rugstad
OK lest av Haakon Strøm
Spilletid: 15 timer, 16 minutter
Miljøvennlig lydfil kjøpt for egne lommepenger

1 kommentar:

  1. Flott omtale! Har lest alle disse tre bøkene, og som deg likte jeg denne best. God helg!

    SvarSlett

Hva synes du? Enig? Vet ikke helt? Legg gjerne igjen en kommentar ☺