tirsdag 4. februar 2014

Boka på vent: Buddha på loftet

Det er tirsdag og som alltid lar Beathe oss vise fram godbiter vi har på vent i bokhylla. Nå står ikke den jeg vil fortelle om i bokhylla akkurat, men den er i det minste lasta ned på mobilen!

Selv om vi som blogger er rause med terningkast og rosende omtaler, er det ikke ofte man ser terningkast seks i avisene. Vi som blogger velger jo helst de bøkene vi har trua på at vi skal like, i motsetning til "proffe" anmeldere som kanskje leser det de får beskje om at de skal omtale? Vel, forrige uke fant jeg en sekser, og før jeg hadde lest ferdig anmeldelsen, hadde jeg klikket meg inn på Lydbokforlaget og kjøpt ei lydfil!
Dette er historien om japanske postordrebruder som dro til Amerika på begynnelsen av forrige århundre. Den er fortalt på en spesiell "Vi-form" jeg aldri har sett før.
Vi forlot alt det kjente, vi trodde vi skulle få det så bra, vi trodde ektemennene vår var rike bankierer, vi jobbet dagen lang, vi fødte barna våre på ei seng av halm, vi la barna fra oss mellom jordfurene når vi luket, vi lærte oss aldri språket, vi skrev brev til mødrene vår, men fortalte aldri hvordan det egentlig var...

Om jeg ikke har hørt boka enda, så har jeg i det minste lest ferdig anmeldelsen! Den begynner og avslutter sånn:
Nydelig skildret om japanske utvandrere i forrige århundre.
På et sjeldent flott vis får det i tillegg fram det forunderlig allmenne i dypt personlige erfaringer. (...) Dette er stor fortellerkunst!
Og utropstegnet til slutt der, er det ikke jeg som har lagt til, det er det
Maria Årolilja Rø i Adresseavisen som har gjort ;o)

Boka/ lydboka er ikke lang, snaut fire timer, så hvis jeg tar en litt lengre tur med hundene i dag enn jeg pleier, kan det hende det blir fullstendig omtale i løpet av kvelden- jeg gleder meg!

Forresten en liten digresjon på slutten: Jeg skrev ikke kjempepositivt om "Sanger til Willow Frost", men med "Buddha på loftet" som handler om japanere i USA, kom jeg på at i den forrige boka boka til Jamie Ford, "På Hjørnet av Bitter og Søt" var en viktig del av handlinga/ forhistorien hvordan de japanske innvandrerne ble behandlet etter angrepet på Pearl Harbor. Alt heng i hopes med alt!

9 kommentarer:

 1. Det hørtes ut som en fin bok! Jeg har ikke fått med meg at den kom ut, men jeg skal skrive den ned på leselisten :-) Ønsker deg en fin dag og takker for tips!

  SvarSlett
 2. Jeg husker jeg så en film med tema den amerikanske interneringen av japanske innvandrere under den 2.verdenskrig som gjorde et sterkt inntrykk på meg, og som førte til at jeg leste meg opp om temaet gjennom historiestudietiden min, Takk for fint boktips, det noteres :)

  SvarSlett
 3. Åja,denne har jeg så lyst å lese, tror det er en god bok. Nå har jeg jo fått meg kort på biblioteket så kanskje den kommer som ebok om ikke så lenge der? Det er jo lov å håpe. Kos deg med lesing i disse dagene snart sparkes det hele i gang borte i Russland:-)

  SvarSlett
 4. Denne har også jeg sett meg ut og vil lese.:)

  SvarSlett
 5. Jeg får sjekke om de har denne lydboken på biblioteket

  SvarSlett
 6. Interessant tema. Har lest Andre Brinks "Unntakstilstander" om tyske jenter som ble sendt til Namibia, "Brudereisen" om engelske jenter på vei til New Zealand for å gifte seg, så dette har nok skjedd rundt omkring i verden til alle tider. Sterke bøker!

  SvarSlett
 7. Denne fristet så pass at jeg har tatt steg, for å skaffe meg lydboken jeg også :)

  SvarSlett
 8. Har hørt om denne en liten stund nå, holdt på å kjøpe den igår, men så fant jeg ut jeg må lese på det jeg har først. Kanskje jeg kjøper den senere, ikke dumt ihvertfall å få den på lydbok. Skal ta det tipset med meg. Kos deg med lydboken!:)

  SvarSlett
 9. Den här boken blev jag väldigt nyfiken på nu. Ska kolla om den finns på svenska. Tack ska du ha för tipset! :-)

  SvarSlett

Hva synes du? Enig? Vet ikke helt? Legg gjerne igjen en kommentar ☺