søndag 8. desember 2013

En siste smakebit før jul

Dette er siste søndagen Mari samler inn smakebiter før jul- nå blir det juleferie! Det er vel unt, og hvis tida fram til nyttår blir som den pleier å være, blir det vel smakebiter nok, om enn av et litt annet slag enn disse litterære godbitene ;o)
Jeg vil dermed gi dere en skikkelig fin smakebit med en god dose vinter- og julestemning, samt et lite snev av nostalgi- som også hører jula til!
Fra Juritzen jr. kom det ei splitter ny bok som heter Juledrømmen. Om ei lita jente som så fryktelig gjerne vil bli nisseassistent, og på vei nordover får hun hjelp av forskjellige dyr. Teksten er så enkel at jeg nesten må si den egner seg bedre for gjenfortelling enn høytlesning, men bildene som er en kombinasjon av (manipulerte) bilder og tegninger virkelig er til å drømme seg bort i! Nå er jo jeg godt over middels glad i dyr, vinter og snø, men det er det jo mange barn som er også, så den kan være et godt tips for julegave til unger i barnehagealder.
Juledrømmen, av Lori Evert og Per Breiehagen
Da jeg gikk ut for å ta bilde av boka, begynte det plutselig å snø- og jeg kunne ikke dy meg! Sjøl om sidene kommer til å bli litt bulkete når de tørker opp igjen, måtte jeg la det snø litt i boka!!
Håper alle får en fin søndag, og om det ikke frister å dra ut på ski for egen del (det er jo bare de færreste som har et flyvedyktig reinsdyr som kan hjelpe til i motbakkene...), er sesongen i gang på tv også

14 kommentarer:

 1. Fin illustration. Hoppas boken klarar sig, trots snö :)

  SvarSlett
 2. Så flott bok. Og den snøen trodde jeg var i selve bildet .. hihi! ;)
  Høres ut som en koselig fortelling med stemningsfulle bilder. En riktig juledrømmebok!
  Ha en fin andre advent! :)

  SvarSlett
 3. Ja, det var en verkligt fin bild, med gott om julstämning!

  SvarSlett
 4. For en søt bok! Den gir sikkert masse julesgtemning! Illustrasjonen du viste var helt nydelig. Jeg trodde også først at snøen var med i selve bildet. det passet så godt inn :)

  SvarSlett
 5. For et flott bilde du har laget til, så ikke først at snøen var ekte :) Denne boken høres nydelig ut. Selv om jeg har et betydelig julebibliotek, så skulle jeg gjerne hatt denne med meg i barnehagen nå i desember. Takk for tipset, og ha en flott søndag!

  SvarSlett
 6. Himla fina bilder! Glad advent.

  SvarSlett
 7. For en koselig julebok:-) Denne har jeg på ønskelisten min! Veldig fint bilde du har tatt:-) Ha en fin søndag og kos deg :-)

  SvarSlett
 8. Denne viste de i sin helhet på IBBY i år og jeg falt også for boken og historien. Den er fin :-) Ønsker deg en fin adventssøndag!

  SvarSlett
 9. En sån fin bok. Ha en fortsatt trevlig söndag.

  SvarSlett
 10. Hehe, litt snø e fint det. Kos deg med boka :)

  SvarSlett
 11. Jeg er over middels glad i dyr, men ikke vinter og snø. Tror det har å gjøre med det året jeg brakk beinet på glatta. Men det er jo bare tull. Jeg bor i Norge og må godta vinteren. Vi fikk snø idag og jaggu lyser det opp i mørket. Jeg må forandre innstilling til det hele tror jeg.

  SvarSlett
 12. Vilken mysig bok! Perfekt med lite julstämnng!

  SvarSlett
 13. Så fint det var med snø på boken, så ut som det skulle være der:) Liker og ikke liker vinteren! Blir utrolig klønete når det er glatt, og dette over alt, stadig vekk. Litt flaut! Men snøen kan jo være så vakkert å se på til tider og da nyter jeg den:) Takk for smakebiten! Virker som en skikkelig koselig bok:) Ha en flott kveld videre!:)

  SvarSlett

Hva synes du? Enig? Vet ikke helt? Legg gjerne igjen en kommentar ☺