søndag 11. august 2013

Fyrstelig smakebit fra Garmannns sommer


Det er siste dag i sommerferien. De gamle tankene er på besøk, og det er høst i lufta. Ingen av tennene til Garmmann er løse. Han har kjent etter hver dag i hele sommer. Nå haster det. Skolen begynner i morgen. Garmann gruer seg.

En fortelling om noe som skal ta slutt og noe nytt som skal begynne.

Det er altså teksten bak på Stian Holes fantastiske bok som er sitert over her. Hole er ikke bare forfatteren bak boka, han er også mesteren bak de vakre illustrasjonene. Han krones herved som en komplett kunstner! Har du ikke kikket på noen av bøkene hans, bør du gjøre det ved aller første anledning!


Jeg var på bursdagsgavehandel i går, og fant disse påtilbud hos Norli. Perfekt! Nå er jeg a'jour fram til julegavene skal i hus... (Tantebarna har aldri fått noe anna enn bøker, og det virker som de synes det er morsomt, så jeg føler meg vel litt som en predikant, men kommer til å fortsette, helt til noen kommer med konkrete ønsker om noe anna ;o)

Denne søndagens smakebit, er rett og slett bilder av ene boksida. Jeg er så glad for at også ungene blir tilgodesett med kvalitetslitteratur! Der er jo de som skal bære kulturen videre, ikke sant?

Hos Mari med Flukten fra virkeligheten finner dere som vanlig en smakfull buffet med smakebiter fra de utroligste bøker! Vel verdt en visitt- og kanskje deltakelse?


Uansett: nyt dagen!!

12 kommentarer:

 1. Så flink du er, jeg har såvidt begynt å tenke på kalendergaver men til julegavene har jeg ikke kommet ennå. Og jeg tenker at de som skal ha disse blir glad når de får de. En fin kveld til deg:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er bare bursdagsgaver jeg har fått i hus- jeg er av de som håper julegaver ordner seg selv...

   Slett
 2. Nei julen får vente litt til, men jeg gjør som deg kjøper bøker i gave. Har aldri fått annet enn smil og jubel :) Takk for fine tips, vi trenger litt utskiftning i barnehagen så jeg skal ta turen innom Norli i morgen den dag :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Supre barnehagebøker! Garmann gir kanskje de voksne litt å tenke på også?

   Slett
 3. Flott smakebit! Her i huset er det Ingridbøkene som er mest populære - kan det ha noe med at elleveåringen heter nettopp Ingrid? ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det, pluss de supersøte tegningene, kanskje?

   Slett
  2. Helt sikkert :) Jan Erik Fjells bøker tror jeg nok kan leses frittstående, det er ikke så mange henvisninger til tidligere bøker mener jeg. Men det aller aller beste er jo å lese dem i rekkefølge :)

   Slett
 4. Så koselig smakebit på søndagen! Ja, bøker blir ofte gaver fra meg også, både til voksne barn og barnebarna. Ha en fin uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Bøker er bestandig spennende gaver; mottakeren ser selvfølgelig at det er ei bok, men så er det like i det blå HVA SLAGS bok det er! Ofte er det forferdelig vanskelig å finne den perfekte boka å gi bort, men gud så morsomt det er når man får full klaff ;o)

   Slett
 5. Julegaver allerede, imponerende!:) Herlig å gi bort bøker, særlig hvis de faller i smak:) Liker Ingrid bøkene, de er fine. Takk for smakebiten!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Neida, dette er ikke julegaver, men bursdagsgaver som skal gis bort utover høsten, så jeg har ingen gavefrustrasjoner FØR jeg må begynne å tenke på de forbaska julegavene ;o)
   Første gang jeg stifter bekjentskap med Ingrid, men jeg er absolutt sjarmert!!

   Slett
 6. Jeg pleier også som oftest å kjøpe bøker, husker hvor fint jeg synes det var at mine egne fikk bøker i gave. Garmanns sommer har jeg liggende her et sted, en bra bok!

  SvarSlett

Hva synes du? Enig? Vet ikke helt? Legg gjerne igjen en kommentar ☺