tirsdag 9. juli 2013

Lekre masker og lekne sting

Ukas illustrerte # 6

I dag har det vært en av disse dagene som ikke akkurat blir sånn jeg hadde planlagt. I dag var det nemlig spådd litt tufsete vær, og jeg hadde tenkt at jeg virkelig skulle få gjort unna MYE! Noe av dette "MYE" hører til under kategorien morsomt, noe under kategorien kjedelig, men nyttig. Kanskje ikke klok av skade, men i hvertfall av erfaring, begynte jeg med noe av det som er nyttig, men kjedelig. Og jeg ble faktisk ferdig med et par av de oppgavene- det var bare det at jeg hadde feilberegna totalt hvor lang tid det skulle ta. Nå er klokka snart ti på kvelden, og da er det helt uaktuelt å begynne med for eksempel bollebaking, som var noe av det hygelige jeg hadde som mål å få gjort. I ettertid ser jeg jo så klart at akkurat bollebaking er noe man fint kan gjøre innimellom andre ting. Det er noe med den hevinga som gjør at man ikke bør begynne når alt annet er unnagjort...
En ting jeg derimot kan rekke, er å se gjennom denne nydelige, fantastisk inspirerende boka enda en gang til!
Klikk på bilde for å komme til side der du kan bla i boka!
Jeg trur jeg har bestemt meg for hvilken modell jeg skal gyve løs på først! Jeg er ikke spesielt pyntete av meg, så det må bli et bruksplagg, noe som kan brukes selv om jeg kanskje får en hund eller to i fanget...
Med broderte blomster og heklekanter blir den likevel mer enn ei "hørdagsjakke", og jeg ser for meg at den kan pyntes opp eller ned, alt ettersom anledningen tilsier. (Men jeg kommer nok ikke til å gå til anskaffelse av tyllskjørt, selv om frøknene i boka har det ;o)
Jeg har ikke klart å bestemme meg for om jeg vil ha jakka i rød og naturkvitt, eller grå og naturkvitt. Kan hende jeg tar med meg boka til garnbutikken, og får damene der til å hjelpe meg å velge!
Jeg gleder meg til å sette i gang, og jeg lover å komme tilbake med en grundig omtale etter at oppskriftene i boka er testet skikkelig! Jeg har lest gjennom beskrivelsen, og trur det skal gå bra, selv om det er fryktelig lenge sida jeg strikka noe mer avansert enn sokker og votter (som er forbruksvare!).

Boka er nylig utgitt på Gyldendal, og det er Sidsel J. Høivik som har utviklet modellene og skrevet teksten, mens Anne Helene Gjelstad er mesteren bak de usedvanlig fristende bildene. (Hadde jeg ikke visst bedre, ville jeg kalt det verdens beste kokebok, for man får faktisk vann i munnen av å bla i den!) 
Feiende friskt, frodig og fristende!!

En del av oppskriftene er inspirert av gamle mønstre som Fana-kofta og åttebladrosa, mens andre er helt nye- og enda sprekere enn det man kunne drømt om i ei "håndarbeidsbok"- det er tydelig at strikking og hekling ikke er forbeholdt bestemødre! Boka anbefales varmt og hjertlig, både til den som bare vil ha ny inspirasjon, og til de som mer konkret er ute etter nye strikke- eller hekleprosjekter. Nå kom jeg forresten på noen andre det går an å anbefale den til! De som ikke er noen racere med pinnene selv, kan gi boka til noen de kjenner som er glad i å strikke; hvis du har flaks blir mottakeren så begeistra at vedkommende tilbyr seg å strikke til deg også! (Jeg har allerede gått i fella med å tilby strikketjenester til små nieser som kunne tenke seg den nydelige crazykjolen som også finnes i boka. Jeg har begynt å lure på om jeg har tatt meg vann over hodet. De er fire stykker, og som sagt er det lenge sida jeg har hatt store strikkeprosjekter som krevd oppsktift og konsentrasjon. Avtalen er heldigvis ikke at de skal være klare før sommern 2014. Det er bare å kvesse pinnene; der det er vilje er det vei!! (Og tenk så mange lydbøker disse kjølene kan føre med seg ;o)

PS: Kan man forresten si at boka er på vent, all den tid jeg ikke har begynt å strikke enda? Jeg tar sjansen, og linker til Beathes bokhylle som alltid på en tirsdag byr på Vente-fest!

4 kommentarer:

 1. Kjempefine oppskrifter, var jo en nydelig håndarbeidsbok:) Skulle ønske jeg var god til å strikke, da hadde jeg lett startet på noen av disse:) Du må legge ut etterhvert, så vi får se hvordan prosjektet går og hvilken farger det ble til slutt. Alle var jo kjempefine:) Kos deg med strikkingen:)

  SvarSlett
 2. Det var sannelig mye fint strikk i den boken! Dessverre strikker jeg ikke selv, men min mor er stadig på utkikk etter noe å strikke og noen å strikke til så kanskje jeg skulle vise henne denne :)

  SvarSlett
 3. Inspirerende oppskriftsbok, en gang i blant - noe som blir sjeldnere og sjeldnere - strikker jeg også, men det blir heller bøker og kortlaging med meg...

  SvarSlett
 4. Nå skulle jeg ønske at jeg kunne strikke!Ser ut som det er mye fint i den boken:) Har strikket en genser i hele mitt liv og det var en "kvikk-lunsj" genser til eldstemann når han var liten...jeg er håpløs på håndarbeid....

  SvarSlett

Hva synes du? Enig? Vet ikke helt? Legg gjerne igjen en kommentar ☺