torsdag 29. mars 2012

Påskelektyre

Denne uka er det påskelektyre som er boktema i Anettes Bokboble. Ettersom jeg allerede har tatt påskeferie og dratt til fjells, blogges det fra iPad. Jeg har enda ikke funnet ut hvordan man linker med den, men du finner Anettes blogg på lista til høyre; vel verdt en kikk og et besøk!
Ferien er altså allerede godt i gang, og med i ryggsekken var det så klart en god stabel med bøker; something old, something new, something borrowed something blue. Blåfargen er riktignok ikke spesielt framtredende...


Fra før har jeg 'Påskekrim 2010' og 2011 liggende på sætra. Har lest noen av novellene i den fra 2010, og hadde tenkt å komme a' jour, men... Det gikk litt trått, og jeg har vel egentlig slått meg til ro med at de kanskje bare blir pauseunderholdning hvis jeg noen gang skulle komme i den situasjonen at jeg ikke kan oppdrive noe annet.
'Snøbarnet' og 'Indias datter' er romaner andre har gitt rosende ord i bøtter og spann, og nå er det min tur. Den første er fra det lokale biblioteket, den andre via fjernlån fra Os i Østerdalen. 'Blomstenes hemmelige språk' fra Grue bibliotek; Lydbok lest av Kikki Stormo er jeg veldig nysgjerrig på- satser på noen finværsdager dager framover, da blir lydbok perfekt i solveggen, gjerne sammen med en appelsin eller to!
Krim hører av en eller anna grunn påsken til. 'La den rette komme inn' fra 2005 er filmatisert og allerede en klassiker, men jeg er likevel litt usikker på hva jeg forventer av den. Svensk krim blir vel aldri helt feil??
Til slutt har jeg arvet/ mottatt en rekke mp3-lydbøker med krim , krim og krim. Disse har jeg med mye møye fått overført til mobilen, rett og slett et lite kunststykke for en som er så lite teknisk begavet som det jeg er! Akkurat nå er jeg i gang med 'Kvinnen i buret' av Jussi Adler Olsen. Selv om jeg ikke er superfornøyd med oppleseren, skjønner godt at mange har trykket avdeling Q til sitt byst; På en og samme tid, men på ulike plan, er historien merkelig nok både ondskapsfull, utspekulert og sjarmerende!

Når jeg leser det jeg har skrevet her, må jeg se realiteten i øyet. Til tross for en rekordlang påskeferie kan jeg umulig rekke alt dette, med mindre jeg brekker et ben så alle skiaktiviteter blir avlyst, eller vi får to uker med uavbrutt uvær, og noe slikt går det vel strengt tatt ikke an å ønske seg?!

Jeg ønsker alle leselystne både god bok, god helg og god påske :o)

- Posted from my iPad

11 kommentarer:

 1. Jeg kom frem til at 4 bøker skal jeg fint greie å lese i løpet av påsken, spørs om jeg klarer det. Ser du har hakket mere bøker enn det jeg har til påske. Gled deg til snøbarnet og blomstenes hemmelige språk:-)) En riktig god påske til deg og kose deg masse:-))

  SvarSlett
 2. "Snøbarnet" ligg på mi må-lese-liste også. Kos deg med bøkene i påska :-)

  SvarSlett
 3. Snøbarnet og Blomstenes hemmelige språk synes jeg er to nydelige bøker. Håper du koser deg med dem. Ellers så det ut til at du skal få en riktig så fin bok-påske (om kanskje litt travel). Det ble sånn for meg og, jeg laget meg en liste over hva jeg gjerne ville lese i påsken, men den ble noe lang :-) Ha en riktig fin påske!

  SvarSlett
 4. Gled deg til Snøbarnet! :) Indias datter er jeg veldig spent på selv og håper jeg får lest boken i løpet av våren/forsommen.

  SvarSlett
 5. Snøbarnet er en av mine favoritter, så gled deg til å lese den:)Ønsker deg en videre koselig påske på fjellet:)

  SvarSlett
 6. Dette var en spennende og variert liste med påskelesing :-)

  SvarSlett
 7. Thi-hi...... ;)
  Krim, krim og mere krim.... ;)

  Selv har jeg gått løs på "Englemakersken" av Camilla Läckberg i dag, da på Mp3, selvsagt! Den virker veldig lovende, i kjent Camilla Läckbergstil. Så det er min Påskekrim! :)

  SvarSlett
 8. Herlig innlegg! Og jeg kan love deg masse spenning med Jussi Adler-Olsen, "Kvinnen i buret" er sinnsykt bra :) God helg og klem fra Anette :)

  SvarSlett
 9. Bra bokliste for påsken!
  Filmen "La den rette komme inn" har jeg sett, og den er veldig god og om det er slik det pleier å være i forholdet mellom film og bok så er sikkert boken mye bedre :)

  SvarSlett
 10. Har også "påskekrim 2010" et sted på rommet mitt. Men du får ha en fin påske!

  SvarSlett
 11. Så flott å finne en bokblogg. Nå ble jeg glad.
  Jeg har også en stabel krim jeg skal gjennom i påsken.
  Akkurat nå nyter jeg Arnaldur Indridasons "anger" .
  Krim fra Island. Kan anbefales. Jeg følger med hos deg nå, for her kan det komme gode boktips skjønner jeg.
  Klem fra Drude.

  SvarSlett

Hva synes du? Enig? Vet ikke helt? Legg gjerne igjen en kommentar ☺