lørdag 14. april 2012

Kjapp oppsummering av en for lengst avsluttet påske

Noen ganger er det mye morsommere å lese enn å oppdater blogg. Og når man først er "på hæla", blir det enda vanskeligere å sette seg ned med mac´en. Et lite skippertak her nå, så kommer jeg vel kanskje sterkere tilbake senere?! Jeg skriver bare hvordan jeg likte disse, ikke så mye om handlinga- da blir det jo ingen kjapp oppsummering...
Snøbarnet; Jeg likte miljø-, natur- og personskildringene mer enn veldig godt. Jeg likte nerven og stemningen som var til å ta og føle på, jeg likte det intense  og kampvillige, jeg likte at de strekte seg langt for å oppnå det de hadde satt seg som mål. Men jeg er fortsatt ikke helt sikker på om jeg mislikte eller elsker slutten. En variant av det opprinnelige eventyret om snøbarnet kan du lese på denne fabelaktige bloggen her.
Blomstenes hemmelige språk; Denne har jo fått veldig bred omtale. Det virker som at nær sagt alle bokbloggere har fått den tilsendt- ja, bortsatt fra meg da, som lånte den som lydbok fra Grue Bibliotek! Det velkjente grepet med å la Victoria fortelle parallelt om fortid og nåtid, fungerer veldig bra. Jeg liker hvordan vi i små drypp kommer stadig nærmere forklaringa på hva det var som gjorde at livet ble som det ble for henne. Og her er jeg helt sikker på hva jeg synes om slutten: Jeg elsker den!!! Flott bok som har fortjent all ros den har fått!
Nattmannen; bok nummer to fra Larvik politikammer og etterforkeren Wisting. Grei krim som jeg for det meste hørte på mens jeg var ute og gikk. Litt irriterende med språklig slurv (F.eks: Wisting spurte om den drepte/ halshogde fjorten år gamle jenta hadde noen fiender; jeg mener: fjortenåringer har ikke fiender, de har uvenner!) Yngve Berven leser bra, og er med på å løfte boka et par hakk.
Kvinnen i buret; Første bok om avdeling Q, Carl Mørck og elskelige, snurrige Hafez el-Assad. Jeg er frelst. Kort og godt. Veldig bra bygget opp, og veldig morsomt å prøve å finne sammenhenger underveis! Jeg så tidlig tegn på hvordan ting hang sammen, men det var likevel nesten uutholdelig spennende å følge med helt til slutt! Ble litt svett da jeg trudde jeg manglet noen lydfiler på slutten, men jeg kunne heldigvis ta det hele med ro; jeg fikk med meg alt, og gleder meg til å fortsette på bok nummer to i serien, Fasadedreperne.
Frihetensvinder; denne rakk jeg strengt tatt ike å avslutte i påsken, men regner med å lese de siste sidene i dag. Handler om Mary som er født og vokser opp som husslave på midten av 1800-tallet, dvs. rett før borgerkrigen bryter løs. Hun har fotografisk hukommelse, er for seg, blir kjøpt fri fra slaveriet, får en utdannelse, og blir svært viktig for unionen, føderasjonen og avviklingen av slaveriet i USA. Boka er basert på en sann historie- og en mer utfyllende omtale kommer straks!!

Jess! Da var jeg visst a´jour igjen! Legger fra meg den dårlige samvittigheta og tar fram Frihetens vinder for å lese slutten..

God helg!

4 kommentarer:

 1. Flotte bøker du har lest iløpet av påsken:)Snøbarnet elsket jeg, flott bok:) Blomstenes hemmelige språk, minner du meg på at jeg må lese snart:) Har den liggende. Ønsker deg en flott helg:)

  SvarSlett
 2. For en flott oppsummering! Og tusen takk for titten hos meg i dag. Det har ikke blitt noen geocaching-tur enda. Men vi har registrert oss og installert GPS på mobilen, så i morgen skjer det store :) Jeg gleder meg noe innmari, klem fra Anette :)

  SvarSlett
 3. Aschehoug har sendt ut Blomstenes hemmelige språk til bokbloggere som har meldt seg som interesserte til å ta i mot anmeldereks av dem. Du kan melde deg på her:
  http://blogg.aschehoug.dmail.no/start/

  SvarSlett
 4. Kjempeflotte bøker du har lest i påsken, de to første har jeg lest og det var knallgode bøker:-) Kvinnen i buret og flere av jussi adlers bøker har jeg liggende og de må leses snart.Frihetens vinder skal jeg akkurat til å begynne på. Ha en fin dag:-)

  SvarSlett

Hva synes du? Enig? Vet ikke helt? Legg gjerne igjen en kommentar ☺