søndag 4. mars 2012

Smakebit på søndag

Flukten fra virkeligheten samler smakebiter fra bøker som leses akkurat nå. Klikk på bildet eller navnet for flere smakebiter!
Jeg ble tipset om Vinter i Maine av Gerard Donovan da jeg var innom biblioteket forrige uke, men ble ærlig talt litt betenkt da jeg senere googlet boka og så hva andre hadde skrevet om den..
Det viste seg heldigvis at den bekymringa var helt unødig! Nå har jeg riktignok ikke lest boka ferdig, så det kan jo hende de andre får rett til slutt...?

Julius Winsome bor alene i ei hytte i skogen, kun med selskap av hunden Hobbes og 3282 bøker. En dag blir hunden skutt på kort hold med hagle. Dette gjør at det tipper over for Julius...

"Lyden av bilnøklene var også noe som fikk ham til å komme byksende fra skogen eller skrape på døren for å komme ut. Han satt med hodet ut av vinduet og vinden i ansiktet mens vi var ute på kjøretur, og han var lykkelig i hver fiber i kroppen, for hunder lever korte liv og har ekstra sans for hvert eneste flyktige øyeblikk. De spiser av hele sitt hjerte, de leker av hele sitt hjerte, de sover av hele sitt hjerte."
S. 66
Forlaget skriver: Vinter i Maine er en enestående roman om sorg, om språk, om ensomhet, om hevn. Presis og ubehagelig som en thriller, vakker og medrivende som et dikt- like fremmed og likevel menneskelig som bindene med Shakespeare som Julius leser foran peisen om kveldene.


Vakkert, vakkert- og grusomt, grusomt...

3 kommentarer:

 1. Spennende smakebit! Og tusen takk for titten hos meg. Nå er det enda mere spennende å lese Journal 64. Jeg er ekspert på å smugtitte bak i boka når jeg leser, men nå skal jeg prøve å holde meg, he he ;)

  SvarSlett
 2. Takk for smakebiten, spennende:)

  Ha en fin dag!:)

  SvarSlett
 3. Har høyrt om denne, den ser spennande ut. Og smakebiten var fin.

  SvarSlett

Hva synes du? Enig? Vet ikke helt? Legg gjerne igjen en kommentar ☺