torsdag 1. mars 2012

Mammut er ikke hva det engang var...

Mammutsalget er godt igang. Katalogen fra Haugen Bok ble først skumlest, deretter finstuderert. Til slutt var jeg en snartur innom den nesten lokale bokhandelen og kikka. (Den vesle lokale bokhandelen holder desverre på å legge ned og stenge dørene, og er ikke med på salget.)
Jeg bestilte ingen bøker fra Haugen. Jeg plukka opp noen bøker i bokhandelen, kikka litt rundt før jeg la tilbake bøkene og skyndte meg ut..

Sannsynligvis har jeg den minste bokhylla du kan tenke deg, så jeg vurderer nøye hvilke bøker som skal få innpass. Bøker jeg ikke likte havner sporenstreks i kassa for loppemarkedartikler. Bøker jeg har begynt på, men av ulike årsaker ikke har fullført, får midlertidig oppholdstillatelse BAK de andre, altså syns de ikke, men jeg vet de finnes, og kanskje en dag blir de henta fram at. Så er det de håpefulle, de jeg allerede har lagt en beskyttende hånd over, de jeg enda ikke har lest, men som bærer med seg løfter om noe godt. Til slutt er det de riktig priviligerte, som har fått sin plass i sola, bøker jeg har kost meg med, som jeg liker å se på fordi de sender gode vibrasjoner og varmer sjelen min når jeg tenker på hva de inneholder, og som jeg håper jeg kommer til å lese på nytt en eller anna gang.
Så det ble altså ikke verken ny bok eller mammut på meg denne gangen.

Det har blitt sagt at Mammut ikke lenger er hva det var, og det er jo helt riktig! For det første får man kjøpt bøker til redusert pris hele året, for det andre er det titusenvis av år sida disse store raggete skapningene ble utrydda- og vet du hvorfor det egentlig skjedde? Global oppvarming? Andre klimaendringer? Kjempe-eksplosjon i verdensrommet? Menneskelig påvirkning? Kanskje var en eller flere av disse faktorene tua som veltet lasset, men det jeg trur er den beste forklaringa på at mammutene forsvant, er at det ganske enkelt ikke var igjen noen flere PAPPUTER!!

2 kommentarer:

  1. Så flott innlegg. Nei, det er ikke alltid man finner noe man liker på Mammutsalg. I fjor gikk jeg slukøret hjem uten en eneste handlepose. Men det er jo ikke verdens undergang, heldigvis ;) Ønsker deg en super helg :)

    SvarSlett

Hva synes du? Enig? Vet ikke helt? Legg gjerne igjen en kommentar ☺