mandag 19. mars 2012

Borderline/ Du gamla, du fria

Liza Marklund

Piratforlaget, 2011
Lydbok lest av Lena Meieran
Spilletid: ca 12 timer, 20 minutter


I den niende boka om journalisten Annika Bengtzon følger vi for det første et kidnappingsdrama i Kenya/ Somalia og for det andre det som kan vise seg å være en seiremorder som velger tilfeldige kvinnelige ofre og stikker dem ned bakfra med kniv, uten å etterlate noen spor.

Forlaget omtaler dette som en roman om hvordan den gamle, frie verden bygger jerngitter mot den nye, ufrie. Om hvordan relasjoner mellom mennesker revner og andre bygges opp. Og om hvordan ondskapen i Stockholms forsteder egentlig ser ut.
Du kan høre begynnelsen på denne sida.

Bare ganske kort det jeg sitter igjen med nå som boka akkurat er ferdigspilt:
En krim på det jevne, ikke noe voldsom hjertebank å spore her. Selvfølgelig er det litt småkvalmt å høre om hva gisselene blir utsatt for, og opprørende å høre om forholdene menneske lever under i andre deler av verden, men boka blir ikke mer enn middels av den grunn. Ble mer revet med av de to forrige bøkene, Livstid og Nobels testamente, og jeg kommer nok til å lese den neste som kommer også, for det er jo slik med serier, at man blir nysgjerrig på hva skjer etterpå?!

Og helt til sist: hvorfor i alle dager har de valgt å kalle boka Borderline på norsk, når den hadde en utmerket tittel da den kom ut i Sverige? Jeg trur faktisk nordmenn flest ville fått med seg at Du gamla, du fria er en tittel med mange tolkningsmuligheter.


3 kommentarer:

  1. Vurderer verkeleg å lese den boka. =)

    SvarSlett
  2. Denne boken står på vent i bokhylla, og jeg gleder meg til å lese den. Syns de siste bøkene til Liza Marklund har vært litt labre, men er man fan så er man fan :) SV: "Pepsi-Max-til-frokost-skapet", ja! Det er jo ikke bra å få for mye "blod i brusomløpet", he he :) Men nå prøver jeg faktisk å trappe ned litt, så du skal ikke se bort fra at det dukker opp en tekopp på Bokfrokostbildene....eller...i allefall ett av dem :)

    SvarSlett
  3. Denne har eg på nattbordet og skal lese den snart. Håpe den er bra, eg elska Marklund! :-)

    SvarSlett

Hva synes du? Enig? Vet ikke helt? Legg gjerne igjen en kommentar ☺