søndag 4. januar 2015

Dødspakten, av Tom Kristensen

Lydbokforlaget/ Aschehoug, 2014
Spilletid ca 9 timer
Lest av Ivar Nergaard
Lydfil fra forlaget.

Alt går forferdelig galt da ei norsk ISAF-gruppe skal sikre ei kolonne med nødhjelp på veien gjennom det verste taliban-området i Afghanistan. Dette er gruppas første store oppdrag, stemninga blant soldatene er opphisset, skuldrene høye og magefølelsen dårlig. Så smeller det! Veibombe og bakholdsangrep, norske soldater blir såret, noen drept, to av lastebilene med nødhjelp stjeles av Taliban og sivile blir drept i forbindelse med jakta på gjerningsmenn. Alle de innvolverte blir naturligvis sterkt preget av hendelsen, men mest går det likevel inn på Jahn Christoffersen, Tønsberg. Han ser bestekameraten bli drept, bryter sammen, dimmiteres og sendes tilbake til Norge. Rykter begynner å svirre, og til slutt når de Jahn som sitter hjemme og bebreider seg selv for det som har hendt. Ryktene som utrolig nok går ut på at det slett ikke var nødhjelp, men narkotika i lastebilene fra USAid. På eget initiativ og på tross av Forsvarets innstruks, drar Jahn tilbake til det krigsherjede landet for å finne ut hva som skjedde- og for å hevne drapet på Oskar.

Forfatteren ser "Profitøren" (om krigsseilere og krigsprofitører), "Dypet" (om nordsjødykkerne) og "Dødspakten" som en tematisk trilogi om norske menn og kvinner som setter livet til, men får lite igjen når alt er over. Jeg har ikke lest noen av de andre bøkene- men det kommer jeg nok til å gjøre- og det med høye forventninger om spenning og handlingsmetta drama! Dette er mitt første møte med forfatteren (en smule flau over det...), og jeg vil karakterisere dette som en helstøpt spenningsroman med alt hva det innebærer:
høy underholdningsverdi og høyt tempo, litt flate, men truverdige karakterer som er mer handling enn følelser, aktuell arena for handlinga, til en viss grad forutsigbar, men når det kommer til stykket har man likevel ikke klart å avsløre slutten...

Terningkast fem på bokelskere.no det betyr at jeg gjerne anbefaler (lyd-)boka til de som er glad i spenningsbøker!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hva synes du? Enig? Vet ikke helt? Legg gjerne igjen en kommentar ☺