lørdag 30. november 2013

Hittil og framover


Hittil har jeg for det meste lest- og blogget om- bøker lånt på biblioteket, lånt fra venner og familie, bøker jeg har hatt stående i hylla (lenge..) og bøker jeg har kjøpt selv. Da har jeg ikke sett noe poeng i å gjøre rede for hvor bøkene har kommet fra, det har uansett ikke gjort noe forskjell i "habilitets henseende".
Den siste tida har jeg derimot fått noen anmeldereksemplar fra forskjellige forlag- og jeg har til og med drista meg til å spør om noen selv! Det siste har jeg følt ganske pinlig, men samtidig har det jo ikke vært mulig å ikke legge merker til at andre bokbloggere tilsynelatende nærmest blir oversvømt av gratisbøker fra forlagene. Når jeg analyserer litt, har jeg derfor ikke så veldig dårlig samvittighet ;o)
Nu vel; poenget er at heretter når jeg skriver om bøker, kommer jeg også til å skrive hvordan boka kom til meg. Personlig trur jeg ikke det kommer til å bli noe store forskjeller, jo mer man leser, jo flinkere blir man til å finne de bøkene som faller i smak, og jeg kommer fortsatt til å lese mest biblioteksbøker. Forskjellen blir kanskje først og fremst at jeg når jeg får anmeldereksemplar, så får jeg lest bøkene tidlig, ettersom jeg ikke behøver å stå i lånekø på biblioteket.

Men- det kommer alltid noen "men"! Jeg lurer på hva jeg eventuelt skal gjøre med bøker som kommer hit, men som jeg ikke trur jeg kommer til å lese? Hva gjør dere andre, hvis dere får bøker som ikke fenger? Eller bøker dere ikke får tid til å lese? Eller begynner på, men aldri fullfører? Jeg lurer kanskje på om det er greit å lese litt, men avbryte boka og skrive et innlegg om hvorfor man ikke fullfører? Hva gjør dere i slike tilfeller? Bare legger bort boka uten å nevne det? Hva med de bøkene dere leser, og som dere oppriktig synes er helt håpløse? Lar dere være å skrive noe i det hele tatt da, eller skriver dere en real slakt, en litt påpynta omtale eller hva gjør dere? Som jeg skrev, blir man jo bedre til å velge, men bomskudd og feilskjær er jo ikke helt til å unngå...

Jeg får gruble litt videre!
Den den siste uka har jeg ikke fått lest så mye, men lydbøker kan utmerket kombineres både med maling, golvlegging, rydding og vasking, så jeg har noen som venter på å bli omtalt! Ei var en gedigen skyffelse, ei anna en kjempeopptur som virkelig var en fryd (allerde bestilt for å gi bort i julegave- godt for alt som er unnagjort ;o) og ei tredje som var akkurat som forventa. Ut en tur nå, så får vi sjå om jeg rekker å skrive de omtalene i kveld, eller om det må utsettes enda litt til.

Håper dere gjør kvelden til noe fint!

1 kommentar:

  1. Husker den skumle følelsen første gangene jeg ba om leseeksemplar. Jeg synes det er kjekt å skrive om bøker i det de kommer ut, og da må en jo spørre :) Jeg tenker som så at bøker jeg spør om, skal jeg lese om og skrive om ganske raskt. De som bare kommer ramlende ned i postkassen står i andre rekke, men mange blir lest, og alle jeg leser blir skrevet om. Hvis jeg leser en bok jeg har fått som jeg ikke liker, kan jeg droppe å blogge om den, hvis jeg ikke klarer å tyne noe litt positivt ut av det. Jeg henviser gjerne til andre bloggere som har skrevet "penere" om boken enn meg, for å gi leseren (og forlaget?) en sjanse. Forlagene gir oss jo bøkene fordi de vil ha publisitet, og en "slakt" vil jo ikke selge bøker, derfor har jeg unnlatt å skrive om et par bøker.
    Stort sett går det greit, og det hoper seg opp med bøker her. Jeg gir vekk litt til familie og venner, men stort sett går gamle bøker til Fretex sånn at jeg får plass til alle disse nye (som er så mye finere i bokhyllen enn gamle bøker fra 80 tallet)
    Det skal bli kjekt å følge deg videre, med ditt litt nye image i 2014

    SvarSlett

Hva synes du? Enig? Vet ikke helt? Legg gjerne igjen en kommentar ☺