søndag 2. desember 2012

En smakebit før jul

Første søndag i advent, og ei av bøkene jeg leser er Kvinner før jul av Marianne Fastvold.
Boka handler om forfatteren Ingrid Nord, som en morgen i slutten av november våkner av en fæl drøm; at den atraktive, sjarmerende musikermannen hennes er utro- med den yngre, vakrere, halvt italienseke syngedama Gloria... Ingrid sier til seg sjøl at hun er ikke av den sjalu typen, men Stemmen prøvere hele tida å overbevise henne om at det burde hun være, og det kan ikke være galt å gjøre sine undersøkelser- og å ta visse grep! Mannen drar på ferie, Ingrid bestiller snekker...

En liten smakebit fra side 6-7:
Forskere har spurt seg om hva som er vitsen med at kvinner blir eldre enn fruktbar alder. De har funnet to grunner. Den ene er at de kan brukes som bestemødre til pass av barn. Den andre er at de kan forutse neste katastrofe,siden de husker tegnene og varslene fra den forrige. Mer er det ikke å hente fra damer over fruktbar alder, sier de. Det er typisk forskere. De glemmer det viktigste, at damer kan utvikle seg til fantastiske hevnersker som forårsaker kommende katastrofer.

Jeg har ikke kommet langt i historien enda, men jeg har fått en følelse av at Helene Uris Kjerringer møter Julbrevpikene til Karin B. Persen og det lover godt!
Sola kikker så vidt over åskanten

Ettersom vi har fått vinterens hittil kaldeste dag i dag, med minus 20,8 grader utafor stueveggene, tipper jeg den vil bli preget av inneaktiviteter, dvs. lese bøker, fyre i ovnen, og ikke minst besøke Flukten fra virkeligheten som trofast samler smakebiter til felles forlystelse hver bidige søndag!

10 kommentarer:

 1. Vilken härlig smakebit! Visst är det så ;)

  SvarSlett
 2. Denne boken leste jeg i fjor før jul og har tenkt å lese den i år også. Likte at du koblet denne med julebrevpikene som jeg også likte veldig godt og Kjerringer som jeg enda ikke har lest,men har hatt den på ønskelisten lenge. Nydelig bilde du kommer med i dag,det ligger et hvitt teppe utenfor her også i dag, herlig vintervær. Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 3. Herlig smakebit, den frister til mer. Ha en fin søndag videre. :)

  SvarSlett
 4. Jeg er i den rette alder til å bli nyskjerrig på denne. Er notert. Takk for smakebiten.

  SvarSlett
 5. Så kaldt, brrr!:) Har vurdert å lese denne noen ganger, skjønner jeg må det nå:) Takk for smakebiten og ha en fin kveld:)

  SvarSlett
 6. godt med gode bøker når kulda biter ute :)
  "Modellen"i innlegget under var rett og slett vakker:)
  Ønsker deg en koselig kveld og en fin ny uke:)
  klem Cathrine

  SvarSlett
 7. Herlig smakebit og flott bilde :) Klem fra Anette :)

  SvarSlett
 8. Minus 20,8! Og jeg som syntes det var kaldt her i morges med minus 8...
  Da er det godt å fyre i ovnen og lese en god bok :)

  SvarSlett
 9. For en herlig smakebit! Denne virker utrolig artig! :) Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 10. Jeg kunne godt tenke meg å lese både denne boken og Julebrevpikene faktisk. Smakebiten du har funnet frem til fikk meg til å humre i mitt imaginære nisseskjegg :)

  SvarSlett

Hva synes du? Enig? Vet ikke helt? Legg gjerne igjen en kommentar ☺