lørdag 3. november 2012

Hvor langt bør man lese

før man gir opp? Eller når vet du at du ikke bør bruke mer tid på ei bok? 
Det har jeg ofte spurt meg selv om. . . I går spurte jeg bibliotekaren vår om det samme- og hun gliste og sa at dét var det vanskelig å gi noe klart svar på, men det var jo absolutt hyppig diskutert. . . 
Likevel fikk jeg et godt tips; De fleste mente nok at hvis boka ikke hadde grepet tak i deg etter femti sider, så var det ingen grunn til å fortsette, men det geniale tipset var at i stedet for bare å legge bort boka, kunne man lese slutten! Bare et par-tre sider for å sjå om man likte slutten- da kunne det jo hende at man ble ekstra nysgjerrig og ville vite hvordan det kunne ende slik!

Nå må jeg vel også innrømme at det hender jeg leser litt mot slutten av bøker jeg synes er spennende også- Bare for å sjå om jeg er på sporet, liksom. . . 
Heretter skal jeg uansett lese slutten på bøker jeg ikke blir grepet av også, det kan jo hende at det dukker opp noe rart, fint, spennende eller overraskende ;o)
Klikk på bilde for å sjå flere fantastiske utklippsbøker!

7 kommentarer:

 1. Hos meg stopper det helt automatisk av seg selv når jeg plutselig hører en tydelig stemme i hodet som sier: "nei nå får det jammen ver nok!". Dette er kombinert med at jeg spretter ut av sofaen uten plan og begynner å gjøre noe helt annet. Ikke ofte det skjer, men når det skjer så er det helt tydelig. Det kan komme 50 sider ut i boka, eller 150. Jeg har kun én gang lest slutten av ei bok, og det var fordi jeg så gjerne ville at boka skulle være bra. Men nei, sørgelig kjedelig tvers gjennom. Jeg får altså helt tydelig beskjed av meg selv :o)

  SvarSlett
 2. Jeg avslutter boka når jeg tar meg i å grue meg til lesingen. Når jeg må tvinger meg til å sette meg ned med en bok - ja, da blinker i varsellampene. Jeg er uten skrupler og kan, som Kindlejoy, avslutte etter 50 eller 150 sider eller når det er 50 sier igjen. Og når det er slutt, så er det slutt! Jeg sjekker aldri hvordan disse bøkene ender.

  SvarSlett
 3. Jeg er nok noe spesiell og ikke helt rett i hodet vil vel noen si: Jeg leser ALLTID ferdig boka jeg har begynt på. Det er en tvangstanke. Jeg leser den ikke ferdig i en sitting, nei, det gjør jeg ikke. Men jeg leser den ferdig, før eller siden, det gjør jeg.

  SvarSlett
 4. Det hender jeg leser ferdig på ren trass. Men om det er noe som ikke funker, så går det sjelden lenger enn første kapittel.

  SvarSlett
 5. Det kommer litt an på... Noen ganger har jeg slitt veldig og harr lyst å slutte å lese ei bok, men noe har drevet meg videre, og det var jeg glad for til slutt. feks skjedde det med Kafka på stranden av Haruki Murakami, Andre bøker har det bare stoppet opp med, og så har de blitt lagt til side og jeg har lest noe annet...

  SvarSlett
 6. Nydelig bilde! Jeg legger fra meg boken når jeg oppdager at jeg finner på alle mulige unnskyldninger for å slippe å lese. Livet er jo alt for kort til å lese dårlige bøker ;)

  SvarSlett
 7. Godt spørsmål! Dersom tanken på å gje opp ei bok dukkar opp, bør ein gjera akkurat det. Gje opp. Enig i at livet er for kort til å lesa dårlege bøker.

  SvarSlett

Hva synes du? Enig? Vet ikke helt? Legg gjerne igjen en kommentar ☺