tirsdag 16. desember 2014

Kjære Julenissen

Det har snart gått et år sida forrige jul, og det har knapt gått en dag uten at jeg har tenkt på hva det var som gikk galt sist. Jeg skal ikke rippe opp i detaljene, men vi kan vel være enige om at det ikke var spesielt vellykka, og jeg tar for all del mye av det på mi kappe. Såå...
Jeg har bestemt meg for at i år skal jeg gjøre en innsats for at vi skal komme bedre ut av det enn vi har gjort tidligere, og i dag har jeg begynt på de tingene jeg føler er mitt ansvar. (Dine oppgaver kommer til slutt i brevet)
Jeg har bestilt feiing av murpipa i tilfelle du foretrekker å ta snarveien, men jeg skal også legge ut nøkkel under dørmatta hvis du heller vil gå kjøkkenveien.
Jeg har kjøpt risengryn og økologisk kanel, og avtalt med de på Gård'n at jeg kan hente nysila mjølk fra fjøset slik at grøten skal bli av beste kvalitet.
Til slutt skal jeg for sikkerhets skyld låse inn akevitten i skatollet.
Da er vi over på dine oppgaver- som jeg mener skulle være overkommelig, jeg er slett ikke urimelig, og vil ikke pålegge deg unødig mye arbeid nå som du etter all sannsynlighet har evig nok å henge fingrene i.
For det første vil jeg minne deg på at jeg ikke er interessert i at du tar med nye, såkalt festlige elektriske artikler, heller ikke popcorn-maskin eller pølsevarmer.
Punkt nummer to, blir hva du med fordel kan ta med. Jeg har nettopp stifta bekjentskap med en ny forfatter. Eller, "ny" betyr absolutt ikke at han er fersk i faget, men at det er først nå jeg har begynt å lese noe han har skrevet. Mannen jeg snakker om er Edvard Hoem, boka jeg har begynt på er "Mors og fars historie", og boka jeg håper du kan ta med, er den han har gitt ut i år, "Slåttekar i himmelen". Boka handler om oldefaren hans, og jeg trur det må være en fin og naturlig oppfølger. Mer trenger du egentlig ikke ta med. (He-he; med mindre du har noe marsipan, sjokolade eller annet snop til overs da ;o)
Sist, men ikke minst, håper jeg du husker å ta med pose slik at du kan plukke opp etterlatenskapene fra Rudolf og de andre.

Med dette håper jeg vi har en avtale. Hvis begge både strekker og føyer seg litt, så trur og håper jeg at dette skal bli bra!
Velkommen skal du være- og husk at det snart er din tur til å ta langfri!!

Mvh Berit

PS. Jeg har, når jeg tenker nøye etter, kanskje ikke vært bare snill i året som har gått. I hvertfall ikke hver dag. På den andre sida har jeg heller ikke gjort noe direkte slemt eller ondskapsfullt. Jeg har prøvd å holde meg i skinnet selv om det noen ganger har holdt hardt. Jeg håper du tar omstendighetene med i betraktninga når du gjør opp regnskapet, og at du ikke dømmer meg for strengt.
Jeg legger med et par honningkarameller jeg har lagd selv. Hvis du liker dem, kan du få fler om du kommer innom.

P.p.s. Hvis du trenger tips til bøker du kan gi til andre bokormer, kan du klikke deg inn til Beathes bokhylle som har opptil flere gode ideer i dag som det er tirsdag og "Boka på vent"!

6 kommentarer:

 1. Hehe, så gøy. Håper det ordner seg mellom dere to at ønsket blir oppfylt::)

  Hei Julenisse! Kan du ta med en bok av Rune Christiansen til meg? den siste vet du, som fikk Brageprisen-- om hun ensomme Lydia..Takk så mye. Du skal få fiken og et glass akevitt hos meg også.;)

  SvarSlett
 2. Hehe....for et herlig innlegg igjen av deg, Berit!Og kommentar fra Anita :-) Hehe.... herlige damer dere er! Jeg håper jo selvfølgelig at dere får oppfylt ønskene deres. Og igjen tusen tusen takk for det fine bilde, bokmerke og refleksen jeg fikk! Kjempefin premie var det og bilde skal få hedersplass på hyllen over skrivepulten min. Ønsker deg en fin kveld og fortsatt fine førjulsdager! :-) Jeg går jo å venter på at han der trønderen skal få ræva si i gang, og kanskje skjer det i helgen? Det er lov å håpe, sette han Oslogutten litt på plass ;-)

  SvarSlett
 3. For et herlig brev til julenissen. Håper du får ønsket ditt oppfylt, for da har du en herlig bok å se frem til. Skulle jeg valgt fra øverste hylle hadde jeg ønsket meg en ny bok fra Monika Yndestad :)

  SvarSlett
 4. Eg er heilt sikker på at julenissen vart sjarmert av brevet og ønsket ditt!

  SvarSlett
 5. Stilig brev! :-) Jeg har lest Mors og fars historie og elsket den, så jeg tror også jeg må lese Slåttekar fra himmelen. Ønsker deg en fin dag!

  SvarSlett
 6. Hi, hi....om ikkje julenissen let seg sjarmere så forstår eg ingenting :-) Ha ei fortsatt fin førjulstid.

  SvarSlett

Hva synes du? Enig? Vet ikke helt? Legg gjerne igjen en kommentar ☺