torsdag 23. april 2015

Verdens bokdag- hurra!

I 1995 utpekte UNESCO 23.april utpekt som Verdens Bokdag , eller Dagen for bøker og opphavsrett. Her i landet har dagen har blitt markert på ulike måter sida 1997.
Hensikten med dagen er å markere bøkenes rolle i samfunnet, boka som uttrykksform, språklig og kulturelt mangfold, utdannelse og kommunikasjon. Eller sagt på en enklere måte: fremme leselyst og utgivelse av bøker, samt sikre forfatternes opphavsrett.
Her blir det nok verken kake- eller pølsefest, men jeg skal markere dagen med å unne meg litt ekstra lesetid. Hvis jeg er heldig får jeg tid til å lese ferdig boka jeg holder på med nå- og hvis jeg er enda heldigere, rekker jeg det ikke og kan fortsette å kose meg med den i mårra! Det er ei fantastisk bok jeg gleder meg til å fortelle om da den er ferdiglest!
Håper dere også får til å vie bøkene litt ekstra oppmerksomhet- nyt dagen og sett pris på bøkene!

6 kommentarer:

 1. Vi gratulerer hverandre og alle andre bokelskere med dagen!

  SvarSlett
 2. Gratulerer med dagen til deg og alle andre bokelskere. Håper du har fått lest så mye som du ønsket og om ikke så er det enda noen timer igjen, Ha en fin kveld:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare innom for å si at det var du som vant bok og gavekort hos meg, og jeg mangler adressen din....

   Slett
 3. Gratulerer med dagen, håper du koser deg med en god bok :)

  SvarSlett
 4. En dag for seint, men pytt! Fint at det er en slik dag, har gått meg hus forbi i travelheten jeg har hatt i det siste, men nå skal jeg slappe litt av å kose meg med bøker.

  SvarSlett
 5. For et nydelig bilde! :-)
  (Og litt seint ute - men gratulerer likevel :-))

  SvarSlett

Hva synes du? Enig? Vet ikke helt? Legg gjerne igjen en kommentar ☺