onsdag 15. oktober 2014

Gode og dårlige idéer

Den særdeles gode idéen er denne:
Bok i butikk!
Et ubrukt hjørne, en stol, ei bokhylle og folk som gjerne deler!
I hjørnet mellom en Rema-butikk og en møbelforretning på Elverum har en ildsjel fått i stand dette litt store mikrobiblioteket. Bok i butikk er bygd opp akkurat samme måten: du setter igjen bøker du har lest ferdig, bøker du ikke kommer til å lese igjen eller ikke kommer til å lese i det hele tatt -det er dessverre ikke til å unngå at man gjør noen bomkjøp. Eller man vokser fra dem. Eller man håper at noen andre vil få en eventyrlig/ spennende/ rørende/ hyggelig/ legg-til-flere-alternativ-sjøl leseopplevelse. Hvis du finner ei bok du liker i hylla, er du velkommen til å ta den med deg hjem, eller sette deg ned og lese. Personlig ville jeg nok ikke funnet lesero på en sånn plass, men slenge rompa nedpå et lite øyeblikk for å kikke nærnmere på fristelsene bør gå bra!
Jeg hadde med meg en hel bærepose fra overskuddslageret, og tok med meg et par bøker jeg har hatt lyst til å lese lenge, i tillegg til Alf Prøysens beretning om barne- og ungdomsårene sine, Det var da det og itte nå, som Åke fikk av June og Frøystein 22/10-71; ganske nøyaktig 43 år sida, og like aktuell nå som da! Nå må jeg bare bli litt flinkere til å strukturere tida mi, slik at jeg faktisk får lest dem!

Da er jeg litt mer skeptisk til om dette er en spesielt god idé:
Å reklamere med at de har mark, riktignok ikke stor, bare medium? På selvlysende gul plakat og i fet skrift? Hmmm... Litt i tvil!!! Apotket ligger kun en etasje opp, og kan helt sikkert anbefale effektive middel mot innvollsorm- og mark.
Nå skal jeg i all anstendighet legge til at jeg er veldig fornøyd med at de på Intersport hjalp meg med å få bytte et par skisko enda jeg ikke hadde kvittering. Hvis værmeldinga slår til, kan jeg få bruk for dem allerede i helga!

3 kommentarer:

  1. Det er fint med sånne hyller der en kan bytte bøker. Jeg finner ofte frem til dem i Syden, men sist byttet jeg bok på et hotell i Haugesund. Der fant jeg en bok av Willy Ustad (den første i en serie) som jeg ikke hadde hørt om før. Den heter Sagaen om Eivind Bolt og jeg skal se om det er noe jeg kunne tenke meg å lese :-)

    SvarSlett
  2. Åh...et sånt bibliotek kunne jeg ønske jeg fant her i Bergen. Travet rundt i London i mai med 5 bøker i sekken som jeg skulle legge fra meg i en telefonkiosk, men fant den ikke. Endte med å gi dem til en antikvar som ble jublende glad :) Skjønner at vinteren nærmer seg hos deg også, jeg skrapte bilen for første gang i dag, så det er nok ingen vei utenom :)

    SvarSlett

Hva synes du? Enig? Vet ikke helt? Legg gjerne igjen en kommentar ☺