mandag 30. januar 2012

En rar og trist og dum historie som endte veldig godt!

Jeg er virkelig fornøyd med meg selv nå! (Kan man si det?- Eller skrive det??) Jeg har altså fullført boka jeg utpekte som årets rareste bok, En trist og dum historie av Thure Erik Lund.
Kort resymé: Eugen Hansen har hele livet trålt nettet og reist verden rundt for å samle all verdens rariteter og spesialiteter. Samlinga blir til slutt så omfattende at han kjøper en gård i Modum, for å bygge et museum til alle disse tingene. Resultat: et latterliggjort museum som aldri får åpne, ettersom det verken har toaletter for de besøkende eller er tilrettelagt for funksjonshemmede...

 Til tross for tittelen, mente jeg dette bar med seg løfter om en morsom historie- som kanskje kunne ta meg med til noen nye steder på fjorårets Jorda rundt på 365 dager- prosjekt. Jeg tok meg derfor den frihet og kontaktet Aschehoug forlag, og spurte pent og forsiktig om jeg kunne få et eksemplar
Nå etter at jeg omsider har lest den ferdig, har jeg googla både boka og forfatteren. Det burde jeg kanskje gjort først, for det viser seg at godeste Lund går for å være en litt... hva skal jeg si?.. utilgjengelig forfatter, og at dette er en av hans (få) bøker som er snill mot leseren, dvs. Thure Erik Lund for nybegynnere. Selv om jeg kanskje ikke er helt nybegynner når det gjelder lesing, er jeg heller ingen avansert leser. Jeg måtte derfor tidvis klore meg fast i konsentrasjonen for å komme meg igjennom. Innimellom mistet jeg likevel grepet, og da har jeg i stedet endt opp med å pønske ut hva man kan bruke ei slik bok til!
Det er jo ikke ei bok jeg kommer til å lese igjen, ergo får den ikke plass i bokhylla. Det er ingen jeg kjenner som jeg trur vil ha glede av å lese den, så da kommer jeg ikke til å gi den videre. Man kaster jo ikke bøker, så loppemarked kunne være et alternativ, men nå har det seg sånn at jeg har bestemt meg for noe helt anna! Jeg liker jo å lage ting, og så kom idéen om at kanskje jeg kunne lage noe som Eugen Hansen, mannen med samlemanien kunne få til samlinga si! Så tenkt så gjort! Vær så god! Dette er en gave, til Hansen fra meg- med takk for praten og tross alt hyggelig å møtes!


 
Bildene er "klikkbare"- kveldslys gir ikke akkurat det beste bilderesultatet..

1 kommentar:

Hva synes du? Enig? Vet ikke helt? Legg gjerne igjen en kommentar ☺