onsdag 1. februar 2012

Maya

av Isabel Allende

Gyldendal/ Lydbokforlaget, 2011
Lest av Heidi Gjermundsen Broch
Spilletid: 14timer, 36 minutter 


Resymé:
Maya vokser opp hos besteforeldrene, Nini og Popo, ettersom foreldrene ikke har tid/ interesse for barn. (Stryk det som ikke passer). Da Popo dør, rakner tilværelsen både for Maya og Nini. Etter en viss tid får Nini hjelp, og stabler seg og livet på bena igjen, mens Maya synker stadig lengre ned i elendigheta. Da Nini endelig finner igjen Maya, setter hun henne på første fly som kan bringe henne til Chiloé, ei øy helt sør i Chile. Der skal ensomhet, kjedsomhet og mangel på fristelser og farer bli redningen.

Min opplevelse av boka:
Faktisk er jeg litt skuffet. Boka har fått mye ros og hederlig omtale, og jeg er vanligvis veldig glad i bøkene til Allende. Årsaken tror jeg er så enkel som at oppleseren (som også pleier å være en favoritt) denne gangen leser på en måte som ikke gir nok dybde, dramatikk og følelser til historien. Den har ett og slett blitt litt for mye av en ungdomsbok av det enkle slaget; som kanskje bringer fram tårer og hjertebank hos en fjortis, men altså ikke hos meg.

Konklusjon:
Bør sannsynligvis leses, men altså ikke høres. Når neste bok kommer fra denne pennen, tar jeg nok ingen sjanser, men leser selv!

Hør utdrag fra begynnelsen av boka her, eller les Solgunn sin omtale her.

2 kommentarer:

  1. Tenk at man kan ha så ulik oppfatning av en og samme bok? Men det er jo stor forskjell på å lese selv og å høre lydbok. Jeg er glad jeg leste den!

    SvarSlett
  2. Eg las boka og syntes den var enormt god, og sjølv høyrer eg veldig sjelden på lydbøker. Eg liker best å kunne drøyme meg bort sjølv ved å lese. =)

    SvarSlett

Hva synes du? Enig? Vet ikke helt? Legg gjerne igjen en kommentar ☺