torsdag 5. januar 2012

Årets første boktema

Aller først: Jorda rundt på 365 dager er over, men jeg trur jeg har bestemt meg for å fortsette bokbloggen, men det blir ikke noe nytt årsprosjekt. Det blir ganske enkelt om bøker. Og bokhyller.. Jeg vil skrive om de bøkene som er verdt å heise flagget for- og de som er verdt å advare mot. (Bøker som havner i siste kategori, har jeg ingen ambisjoner om å fullføre; de bør snarere avsluttes jo før- jo bedre! Verden flommer over av gode bøker, og livet er ikke langt nok til å kaste bort tid på hverken bøker eller andre elementer som ikke gjør at sjelen går i pluss...) I tillegg kan det hende jeg skriver litt om bøker; ikke bare det som står i dem, altså! Kanskje kan det bli innlegg om hva man kan bruke bøker til, bortsett fra å lese? Hvis jeg finner spesielle bokhyller, vil jeg muligens fortelle om dem... Vi får sjå: bøker kan være så mangt ;o)

Så over til årets første boktema- Anette ber oss om en kavalkade med:

Årets beste bok! Vanskelig- vanskelig! Men Brente skygger er ei bok som gav en stor leseopplevelse i øyeblikket, og i tillegg tanker å kverne på igjen og igjen.. Ei bok jeg rett og slett er takknemlig for å ha lest.
Årets overraskelse: Et liv i isen, polarkokken Adolf H. Lindstrøm. Denne fikk jeg fra Juritzen Forlag- jeg trengte hjelp for å utforske steder utenfor allfarvei. Et blinkskudd! Løp og kjøp!! Evt- lån på biblioteket.

Årets store skuffelse, som heldigvis bare var noen få cd´er. Sommeren uten menn. Høye forventninger til en bejublet forfatter- mageplask fra store høyder gjør vondt.For egen del legger jeg for egen regning til disse:
Årets beste lydbok; Kjærlighetesns historie, lest av Silje Torp Færavåg, Petronella Barker og Finn Schau- som jeg samtidig utpeker til tidenes oppleser! Har sett at enkelte synes boka er litt uoversiktelig å lese, til dem og de som evt. kvier seg for å lese den vil jeg bare si én ting: HØR LYDBOKA! En drøm!!

Årets nye forfatterbekjentskap: Alice Hoffman! En sommerfuglvinge på bokryggen gjorde at jeg snappet den med meg på biblioteket.. En bitteliten tilfeldighet som gjør at jeg heretter bestandig kan ha noe å glede meg til; Hun har skrevet mange bøker, og jeg har bare så vidt begynt på forfatterskapet!
Årets morsomste: Tenk at en hundreåring på rømmen kan gjøre verandamaling til et av sommerens høydepunkt?!

Årets rareste bok- eller En dum og trist historie. Denne handler om en fyr som hele livet har reist jorda rundt for å samle på rare, spesielle og unike ting. Høres ut som dette kunne blitt ei morsom bok, ikke sant? Jeg har ikke lest den ferdig, det skal jeg nok gjøre etterhvert, men hittil er det bare merkelig...

Jeg har skrevet om alle disse før, den som vil kan lete nedover i bloggen.. Det orker ikke jeg; lest er lest, og gjort er gjort- yesterday´s news!

7 kommentarer:

 1. Hurra hurra, både for at du fortsetter å blogge og for den flotte kavalkaden din :) Klem fra Anette :)

  SvarSlett
 2. @ Har ikke lest noen av disse bøkene og noterer meg brente skygger som jeg må se nærmere på.

  SvarSlett
 3. Sommeren uten menn kunne faktisk ha vært årets største skuffelse hos meg og. Jeg sluttet å lese etter ca 50 sider, tror jeg...

  SvarSlett
 4. Enig i at Brente skygger er en veldig god bok!! En bok jeg virkelig likte. Mens boken om hundreåringen tror jeg er en bok som en enten syns er morsom eller rett og slett kjedelig. Og jeg landet på det siste...

  Fin blogg du har, den er helt ny for meg :-)

  SvarSlett
 5. Brente Skygger har jeg i bokhyllen og den håper jeg at jeg får lest i løpet av 2012.

  SvarSlett
 6. Flott oppsummering :)

  SV;Så bra at du er enig!:) Skal sjekke ut den nye boka til Sara Gruen!:)

  SvarSlett
 7. Interessant innlegg. Må utforske denne bloggen litt, skjønner jeg. 100-¨åringen er hysterisk morsom! Hadde mange artige kjøreturer til og og fra jobb gjennom byen (tipper forbipassserende sjåfører tittet rart på meg)

  SvarSlett

Hva synes du? Enig? Vet ikke helt? Legg gjerne igjen en kommentar ☺