søndag 22. januar 2012

Det vokser et tre i Mostamägg

Det er søndag, og tid for ikke bare én liten smakebit, men to! Jeg holder på med Britt Karin Larsens triologi om skogfinnene på attenhundretallet. Fantastisk poetisk vakkert om å leve i, med og av naturen. Om det verste livet kan by på, men også respekt mellom mennesker, kjærlighet og små glimt av lykke.

Side 119:
"Det farer et kvinnfolk gjennom skogen, en skrukkete liten kjerring, tørr og lett som neverflak med kont på ryggen og bunding i hendene, for selv når hun er full av uro må pinnene gå, ja særlig da, når tobakken i pipa tar slutt fins alltids bundingen. Over de klopplagte myrene haster hun, gjennom mørke granholt og over lyse furumoer. Et sted står en ung, kløftet rogn, den har noen brukr som smygtre for en unge som har vært sjuk, hun stanser og stryker langs den silkeglatte stammen, og leppene former ord, automatisk, ord som er så gamle at hun ikke mer husker hva de betyr, men som hun gjemmer på, likevel, som en trygghet, for hva finnes det av trygghet ellers i verden?"
Side 144:
"En gang hadde hun grudd seg fra en dag til den andre, og aldri tenkt lenger framover enn det, siden hver ny dag hadde nok med seg selv. Da hadde hun bare et spebarn, en sekk og en skinnfell, nå har hun mer, men også ber å bekymre seg for."

Klikk på bildet over for å finne flere smakebiter!

6 kommentarer:

 1. Flotte smakebiter dette.-) jeg har ikke lest denne boken men jeg ble veldig nysgjerrig:-)

  SvarSlett
 2. Kjemoefin smakebit og veldig fin blogg som eg bare MÅ følge. Bokbloggar er alltid spennande. Elsker foresten skriften og designet på bloggen.

  SvarSlett
 3. Takk for fin smakebit! Har ikke hørt om bøkene før skal skjekkes ut:)La meg til som følger jeg også:)

  Ha en riktig god søndag:)

  SvarSlett
 4. To flotte smakebiter. Jeg har ikke hørt om boken før, men må se litt mer på den tenker jeg :-)

  PS: Flott blogg! Jeg la meg til som følger :-)

  SvarSlett
 5. Dette var en helt ny trilogi for meg, den høres både fin og vond ut på samme tid. Tusen takk for smakebiten, Berit :)

  SvarSlett

Hva synes du? Enig? Vet ikke helt? Legg gjerne igjen en kommentar ☺