torsdag 20. oktober 2011

Hakawati - historiefortelleren

Anettes bokboble vil vite hva folket leser akkurat nå. Nå har det seg slik at jeg rett og slett ligger litt dårlig an. Tida renner ut, og jeg har ikke gjort spesielt gode prioriteringer så langt i år, selv om det heldigvis finnes ett og annet hederlig unntak. Målet var jo å reise jorda rundt på 365 dager, i bøkenes verden. Hittil har jeg surret for mye rundt i kjente farvann, og jeg har latt meg forføre av de "vanlige" bøkene. For all del; jeg har virkelig kost meg, men nå må jeg ta skjea i annen hånd- jeg har bare 73 dager igjen, og jeg har altså ikke gitt opp! Hvis noen har gode tips om bøker fra fjerne himmelstrøk, tar jeg gladelig i mot!!
I går begynte jeg på denne boka: Hakawati - historiefortelleren. Den tar oss med til Libanon, et land som hittil har vært helt ukjent for meg, så dette blir spennende. Boka kom ut som pocketbok nå i høst, og den er bejublet overalt hvor den har blitt solgt. Ofte kan det ta litt tid og mange sider før boka sitter, og man vet at dette er BOKA. Allerede etter to og ei halv side var jeg solgt! Dette blir en fryd!
Åhh... som jeg gleder meg til resten!!!

Fra bokas bakside:
I 2003 returnerer Osama al-Kharrat til Beirut etter mange år i USA, for å våke over sin far som ligger for døden. Ettersom familien samles, begynner historiene å folde seg ut: Osamas bestefar var en hakawati, eller historieforteller, og hans trollbindende historierblir vevd sammen med klassiske fortellinger fra Midt-Østen. Her er Abraham og Isak, Ishmael; alle arabiske stammers far, den vakre Fatima, Baybars; slaveprinsen som beseiret korsfarerne, og et vertskap for etrevorne smådjevler. Osama tar oss med til dagens libanesiske kvinners og menns liv, gjennomhistorier som gir oss en større, hjerteskjærende innsikt i det som kan virke som endeløse kriger, identitetskonflikter og overlevelse. Med Hakawati - historiefortelleren gir Rabhi Alameddine oss en gripende, spennende og sterk familiekrønike, og vår tids Tusen og én natt.

Les mer om boka her, for eksempel!

4 kommentarer:

  1. Det hørtes ut som en virkelig spennende og interessant bok.

    SvarSlett
  2. Høres veldig spennende ut:-)

    SvarSlett
  3. Jeg syns du er superflink, jeg! Og hos deg har jeg funnet mange spennende boktips, håper du ikke gir deg selv om tidsfristen kanskje blir litt knapp :)

    SvarSlett

Hva synes du? Enig? Vet ikke helt? Legg gjerne igjen en kommentar ☺