lørdag 13. august 2011

Bratislava, Slovakia

Aldri alene
Lori Lansens

Juritzen Forlag, 2010
407 sider
Bratislava- er ikke det et flott navn? Hadde 1001 natt vært europeisk, hadde Bratislava vært navnet på et magisk flyvende persisk teppe! I stedet er byen hovedstad i Slovakia, og er dermed landets politiske, økonomiske og kulturelle sentrum. På Wikipedia, under kjentfolk fra Bratislava, dukker Berthold Grünfeld opp. Kjent professor, med spennende historie! (Rart at det kunne "bli folk av" han, med en sånn barndom- nå er det knapt nok håp hvis SFO eller ungdomsklubb stenges...)

Aldri alene, en sammenvokst tvillings selvbiorafi.. Jeg likte boka! Idéen om å skrive om siamesiske tvillinger, gir i utgangspunktet litt blandede følelser, og jeg tok den med meg fra biblioteket under sterk tvil. Se og hør-stoff i bokform? Neida! Slett ikke! Lett lest lett underholdning, jada, men likevel! Det rare er at manunderveis glemmer at hovedpersonene er siamesiske- det dukker liksom opp som en ting som kompliserer tilværelsen, men det er ikke tilværelsen- hvis det var passe klargjørende?

Jeg prøvde å laste opp forfatterens presentasjon av boka, men det gikk dårlig. Klikk heller her for å sjå videoen!
Sitat side 124: Tante Lovey trodde fullt og hast at alminnelige mennesker levde usedvanlige liv, men ganske enkelt ikke la merke til det.

Ps: Jeg har oppriktig lurt på hvem som er målgruppa for denne boka! Og jeg har konkludert med at det sannsynligvis er de fleste- bare de ikke MÅ ha dype bøker eller av prinsipp kun leser sportsbilaget i vg ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hva synes du? Enig? Vet ikke helt? Legg gjerne igjen en kommentar ☺