torsdag 14. august 2014

Hvis jeg skulle skrive ei bok...

...så trur jeg det bare er en ting den kunne handle om. Feil. Det er bare et TEMA den kunne handle om, nemlig alt det rare man oppdager, snubler over og tenker på mens man somler!
Det er Helene på Bokloftet som stilte meg det spørsmålet i forrige runde av skrivestafetten vi har hatt gående i sommer. Når sant skal sier har Helene løpt stafett mens jeg har somla stafett. Jeg har glemt å hente startnummer, glemt å ta med stafettpinnen, glemt å feste tidtakerbrikken, jeg har kommet for sent til start, holdt kartet oppned, valgt feil løype, meldt meg på i feil klasse og i det hele tatt... Helene løper, jeg somler!
Når jeg skriver "somler" mener jeg ikke som når man blir sittende ved pc'n lenger enn man hadde tenkt, zapper zombieaktig mellom mer eller mindre hjernedøde tv-kanaler og sånne ting- jeg trur ikke man oppdager eller snubler over særlig mye snurrige ting da. Nei, jeg mener sånn man somler når man går ut for å hente posten, og plutselig oppdager at bringebæra har blitt moden, og når man går ned i kjellern for å finne et bærspann, kommer man på at man skal røre litt i honningen, dermed må man ta en kjapp tur opp i stua for å sjå om boka om Ole Brumm står der eller ikke, så finner man i stedet Tor Åge Bringsværds bok om den svarte hunden, og blir minna på at kanskje Enja og Pippa vil være med ut, så kan vi gå en liten runde i skogen før det blir for varmt, men aller først må blomstene vannes og i postkassa ligger det visst allerede post for både en og to dager- sånn somling kunne jeg skrevet bok om. Den ville nok blitt illustrert med mobilbilder, sommerfugler, blomster, skyformasjoner, insekter, avis-sitater, gammelt skrot og snurrepiperier. Spørsmålet er bare når i alle dager skulle jeg rekke det???

Mens jeg setter meg ned og tar en pust i bakken, finner jeg fram en halvtom boks med vaniljeis fra Diplom-is (eskimo-is) og en kopp med rørte bringebær. Det er en uslåelig kombinasjon som fyller selv den gråeste dag med løfterikt solskinn!
(Og der ser dere: jeg behersker til og med et par klisjeer, som man kanskje bør ha med hvis man først skal skrive ei bok ;o)

Sommern er definitivt på hell, stafetten er snart fullført, og jeg har grubla litt ekstra på hva slags oppgave, spørsmål eller stikkord Helene skal få denne gangen. Jeg har forkasta et par vidløftige/ skumle spørsmål, og ender opp med det tryggere stikkordet ÅRSTIDER. Og som alltid er det åpent for tolkninger og kreative løsninger!
Følg med opp på Bokloftet for å sjå hva som åpenbarer seg!

2 kommentarer:

  1. Jeg liker somlingen din, den er full av liv. Jeg svarer nå, og så får du ballen en gang til, og jeg en gang til på søndag, og så, er sommeren over for denne gang. Men vi kan gjerne skrive sammen igjen. Kanskje til Halloween. Det ville være en utfordring for meg som kun liker sannheten! Du er herved invitert til Halloweenparty. Kanskje vi kan få med flere.

    SvarSlett

Hva synes du? Enig? Vet ikke helt? Legg gjerne igjen en kommentar ☺