tirsdag 19. august 2014

En smakebit med hodebry

Søndag. Høst-søndag! For det er vel høst når sommerferien er over og Folk Flest (hvem nå det er...) er tilbake på jobb eller skole, vekkeklokka ringer gudsjammerlig tidlig og man finner to usle brødskiver med brunost i matpakka? Jeg for min del har mobilen stilt inn på musestille, og en snill og forsiktig melodi dytter så vidt i bevisstheta mi for å si i fra om at det er på tide å vurdere om man skal stå opp i rimelig tid. For meg er det heldigvis ikke verre enn det.
Og de to skivene med brunost tar jeg med i sekken, sammen med en liten termos kokt vann, rett-i-koppen-kakao og noen teposer (jeg kan jo ikke på forhånd vite hva jeg får lyst på om fire - fem timer), og ikke minst kikkerten og rifla. Så kan dagen komme, med trasking over myr og fjell, mens jeg speider etter reinsdyr.
Høst betyr jakt!! Endelig.
Søndag derimot- betyr smakebit fra ei av bøkene jeg leser, i dag ble det denne:

Da Karin Bjørset Persen romandebuterte med "Julebrevpikene" i 2012, frydet jeg meg over de komiske, hysteriske og hysterisk komiske situasjonene damene havna i. Da oppfølgeren, "Nedlagte brudepiker" kom tidligere i år, gledet jeg meg veldig til å lese den, men av ukjente årsaker har den hittil lidt samme skjebne som så mange andre bøker: den har blitt tilsidesatt og skjøvet nedover på prioriteringslista etterhvert som nye fristelser har dukket opp...
Nu vel, jeg er godt i gang, og smakebiten er fra et folkemøte damene har tatt initiativet til, og det er forfatteren Helene som tar seg litt til rette og mer eller mindre kupper scenen med ei av historiene sine:

Hvis noen av dere klarer denne gåta uten å ty til hjelpemidler a'la ring en venn eller O Store Allvitende Google, blir jeg imponert!! Boka gir kke svaret, og det var ingen her som klatre å knekke nøtta, sjøl om vi på en måte skjønte hva det var vi ikke forsto ;o)
Da er det betydelig mye lettere å klikke seg inn til Mari og Flukten fra virkeligheten for å la seg friste av andres smakebiter!
Nyt dagen- kanskje du finner den siste kongla!

13 kommentarer:

 1. Bra gåta :) Jag har hört talas om hennes böcker tidigare, de verkar humoristiska. Tack för smakebiten!

  SvarSlett
 2. Høres ut som du har deilige dager i møte, din heldiggris :) Denne boken har jeg i hyllen, og har enda ikke surret meg til å lese den. Kanskje jeg skal ta meg en titt, mens jeg grubler på gåten :) Ha en super søndag Berit!

  SvarSlett
 3. De er jo herlige disse bøkene, og den gåten har jeg lyst til å finne ut av, og kanskje det går et lys opp for meg i løpet av dagen. Det er ingen kongler som mangler for om de fikk 30 kongler minus de 2 som musen tok da blir det 28, og deler du det på 3 så får du 9,33....stemmer ikke det? Vel, uansett høsten er en herlig tid og jeg syntes at hver årstid har sin sjarm og tenk at det er under 100 dager til sesongåpning på Beitostølen. Ha en fin søndag, Berit:-)

  SvarSlett
 4. Tidlig morgen her i dag. Han som må vekkes for å komme i rett tid på skolen, våknet selvfølgelig 1/2 6 i dag. Da var bestemor trøtt. Har lest boka, men syns den første var bedre. Ha en fin dag!

  SvarSlett
 5. Helt okänd författare för mig. Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 6. Julebrevpikene og nedlagte brudepiker er artige bøker. Koste meg masse med dem :)

  SvarSlett
 7. Herlig med høst og litt ruskevær og stearinlys. Som du skjønner er det nok ikke jakt som frister meg, men lesegleden har vi felles :) Denne boken leste jeg tidligere i år, og jeg likte den kjempegodt :)

  SvarSlett
 8. Det hørtes deilig ut å komme seg ut i naturen! Jeg hadde også tenkt det i dag, men det regner sånn at jeg ikke finner startknappen :-) Julebrevpikene likte jeg også veldig godt så jeg ser frem til å lese denne! Ønsker deg en fin dag!

  SvarSlett
 9. Tack för smakbiten, tror bestämt den varit med på någon annan blogg den här boken!

  SvarSlett
 10. Jeg likte begge disse bøkene, og håper du også ksoer deg med denne.:) Ha en fin søndag. Gåten hopper jeg over…;)

  SvarSlett
 11. Låter som många goda skratt. Tack för smakbiten.

  SvarSlett
 12. Tack för smakbiten! :)

  SvarSlett

Hva synes du? Enig? Vet ikke helt? Legg gjerne igjen en kommentar ☺