onsdag 21. mai 2014

Kinderegg-med-bonus-innlegg

Jeg har allerede havna i samme uføret som jeg var i rett etter påske; jeg er på hæla med innlegg om de siste lydbøkene jeg har hørt. Jeg har malt stua, og malearbeid er perfekt å kombinere med å høre lydbøker- men tilsvarende vanskelig å kombinere med å blogge ;o)
En kjapp presentasjon av de siste lydbøkene jeg har hørt (klikk på bildene for å høre utdrag- jeg advarer dere mot at det kan lede dere ut i fristelse ;o)
https://www.lydbokforlaget.no/node/17117
Casanovasyndromet av Øystein Wiik, som også leser. Helten Tom Hartman påtar seg å dra til Venezia for å lete etter ekskonas forsvunnede brudgom som forsvant sporløst rett før det planlagte bryllupet.
Øystein Wiik tar oss tradisjon tro med på et eventyrlig drama! Den mannen er intet mindre enn et geni- og dere kan selv gjette om jeg snakker om Hartman eller Wiik... Det viser seg nemlig at saken har forgreninger både til russisk mafia og dopede/ drepte studenter ved Harvard-universitetet, og det veves et imponerende flettverk av tilfeldigheter, fargerike personer, spennende miljøer og en god dose Indiana Jones, Hardyguttene og Frøken Detektiv; spenning, humor og turistbyrå; kriminelt god underholdning!
https://www.lydbokforlaget.no/node/5202
Dager i stillhetens historie av Merete Lindstrøm, som leser sin egen bok. Denne må sannsynligvis være det absolutte motstykke til Casanovasyndromet, men absolutt ikke når det gjelder kvalitet! Der den forrige boka er halsbrekkende og fantasifull, er Lindstrøms bok stillferdig, reflekternde og setter seg som en klump i magen.
Et eldre ektepar har gjennom hele sitt samliv fortiet mannens fortid. Verken, familie eller kollegaer har fått vite noe om bakgrunnen til Simon- selv om han nok egentlig har hatt et ønske om å snakke om det han hadde opplevd. Nå har Simon blitt dement og har minstet språket helt, kona sitter igjen i den totale stillheten, men det siste hun vil er å få ham plassert på et aldershjem.
Romanen fikk både Kritikerprisen og Nordisk Råds Litteraturpris, og jeg kan ikke annet enn si at denne kommer til å være med meg lenge. Anbefales varmt og hjertlig.
http://www.ordflyt.no
Keiseren av Portugalien av Nobelprisvinneren Selma Lagerlöf, kom ut første gang for hundre år sida og den vant den uhøytidlige kåringa av bokbloggernes favoritter i fjor høst. 174 romaner og serier kom med på lista, jeg hadde vel kanskje lest noenogtredve av dem, og det eneste jeg har lest/ hørt av vinneren før nå, var Nils Holgersons forunderlige reise (Forøvrig fabelaktig godt lest av Espen Skjønberg- anbefales, anbefales, anbefales!)
Dette er først og fremst historien om Jan i Skrolycka. Han sitter i vedskjulet og venter på at hans første barn skal bli født, han gleder seg slett ikke- snarere tvert imot! Likevel; da han først får jenta i armene, vil hann ikke slippe henne ut av synet et øyeblikk! De får et helt spesielt forhold, men det som til og begynne med er Jans store lykke, blir til slutt hans store sorg. Atten år gammel drar  Klara til byen, og forsvinner ut av livet hans, begynner han etterhvert å leve mer og mer i en fantasiverden.
Denne har jeg naturligvis vært veldig nysgjerrig på, jeg hadde for en gangs skyld ingen spesielle forventninger, men om jeg hadde hatt det, ville de nok blitt oppfyllt, alle som en ;o) Her var det historietime, familiedrama, misunnelse, kamp for tilværelsen, psykologi og ikke minst stor, stor leseopplevelse!
https://www.lydbokforlaget.no/node/3784

Til sist, bonusen; Huset ved moskeen av Kader Abdolah- som jeg strengt tatt bare har lasta ned fra Appen til Lydbokforlaget, og ikke hatt tid til å høre på enda...
Handlinga er lagt til Iran, et land jeg ikke kan huske å ha lest noe fra tidligere. Ei bok jeg har fått anbefalt både her og der. En av Solgunns absolutte favoritter. Dyktig oppleser og når lydfil er på tilbud  (99 små kroner, tilsvarer 6,5 liter drivstoff) så... Ja, da er jeg klar for litt hagearbeid i mårra, tenker jeg!!!

Tjaa... Var jeg a´jour da, mon tru? Nei, jeg er nok ikke det helt enda, jeg leser jo litt på papir også. Så vidt. Når jeg truer i meg frokostn. Mens jeg ser på at malinga på veggen tørker. Etter at jeg har lagt meg...

Det får vente til en annen kveld!

6 kommentarer:

 1. Jeg likte også Casnovasyndromet, synes det var en herlig røverhistorie.:) Men Stillhetens historie ble alt for stille……..langsom…litt kjedelig for meg..
  Ha en fin kveld.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg kan nok kanskje tenke meg at den kunne bli litt stillestående, men som lydbok lest av forfatteren syns jeg det fungerte veldig bra. Tviler vel egentlig på om jeg hadde fått like mye ut av den om jeg hadde lest den selv.
   I grunn er det sånn ofte syns jeg; at bøker som krever litt ekstra av meg som leser, funker aller best som lydbok. Det kan jo hende det er jeg som er litt enkel. ;-)

   Slett
 2. Det er lov å ta et skippertak i ny og ne :) Også frister du sånn, når du skriver om Øystein Wiik sin bok. Han har jeg ikke lest noe av, og tenker at det er nok krim jeg skal holde meg oppdatert på. Men, en tur til Venezia kunne jo ikke skade.... Merethe Lindstrøm sin bok likte jeg også godt, og du kan glede deg til Huset ved moskeen, den var kjempegod :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hmm: ikke lest eller hørt Øystein Wiik??? Da MÅ du virkelig gå for lydbøkene; kankeblibedre!!!!

   Slett
 3. Her var det mye bra ser jeg. Jeg har heller ikke lest Øystein Wiik, så nå har jeg et nytt mål. Kanskje lydbok fenne gangen? Huset ved moskeen var kjempebra, syns jeg. Og Merete Lindsrøms bok har jeg planer om å lese ved anledning. (Selma Lagerløf har jeg lest noe av for leeenge siden!)

  SvarSlett
 4. Jeg er ikke noe flink til å høre på lydbøker. Det eneste er av og til i bilen når vi drar på langtur. Jeg er veldig visuell i min måte å være på og elsker lesingen i seg selv. Så jeg er ikke sikker på om jeg skal bry meg så mye om det :-)
  Dager i stillhetens historie står på min leseliste og jeg håper jeg skal få lest en. Wiik har jeg vel bare lest den første boken av, så han kunne det også være greit å få med seg. Og Huset ved moskeen selvfølgelig. Sukk, jeg har en litt vel lang leseliste :-)

  SvarSlett

Hva synes du? Enig? Vet ikke helt? Legg gjerne igjen en kommentar ☺