tirsdag 27. mai 2014

Et vakkert nederlag i vente?

Dagene raser avsted, og jeg prøver så godt jeg kan å henge med i svingene. Det blir lite tid til lesing, men det betyr slett ikke at jeg ikke prøver å legge forholdene til rette for at det skal bli desto mer tid (og overskudd!) til lesing utover sommeren!
Lesekroken ute er oppgradert med litt blomster og lyslykter, og en stor del av plenen er spadd opp og gjort klar for utplanting av lupiner- Ja jeg vet; lupiner skal visst være bannlyst fordi de fortrenger naturlig vegetasjon, men ærlig talt! Hvem har sett lupiner noe annet sted enn i hager og grøftekanter der vegvesentet har sådd dem med vitende og vilje f. eks for at planterøttene skal hindre jord i å rase ut? Min bastante holdning er at i denne saken har kvasibotanikere fått gjennomslag for tull og tøys! Skal tru om det er noe som heter plante-rasisme?? Jeg synes de er fine jeg, også er det fryktelig greit å slippe å slå den hersens bratte plenen!
Tren smart; det er kanskje ikke for sent å komme i bikini-form før sommerferien? Uansett; trening gir overskudd og overskudd gjør at man får frigjort tid til flere av de morsomme tingene- som å lese ;o)
Nu vel... Jeg satser på at innsatsen i hagen både kan betraktes som trening, og at det vil gi avkastning i form av mer tid til å lese! Da er jeg nemlig inne på dagens boka på vent- som alltid arrangert av Beathes Bokhylle.
Helle Bornsteins "Tren smartere: trening, kosthold og livsstil for kvinner" har jeg allerede begynt å lese- og den er faktisk såpass inspirerende at jeg trur jeg skal klare å gjennomføre et par-tre økter i uka. Det har vært et mål leeenge... Jeg er jo ute og går med hundene hver eneste dag, men det er stort sett bare rusling, og jeg føler at jeg bør begynne å jobbe for å bevare ei god helse og en sunn og sterk kropp. Foreløpig har jeg konkludert med at jeg etter å ha øvd inn basisprogrammet, skal prøve meg på programmet til Sigrid Bonde Tusvik, ettersom det skal ha fokus på blant annet styrke og rygg. Det blir spennende!
Og enda mer spennende blir det å se om jeg kan unngå at treningsprosjektet strander som er vakkert nederlag ;o)
Jess Walters "Vakre nederlag" er nemlig spådd å bli årets litterære sommerschäger- og jeg ser slett ikke bort fra at det kan stemme!
Ingrediensene som skal til er i allefall tilstede: et folketomt strandhotell i Italia, ung mann og vakker kvinne, Hollywood, tapt kjærlighet, en gammel historie- og som det står på vaskeseddelen:
...en original og overraskende roman full av fortryllende, men skakkjørte personer. Alle strekker de seg etter et annet slags liv, en strålende fremtid som aldri helt virker innen rekkevidde.
En ambisiøs, raus, oppkvikkende roman som får deg til å ønske at den var lenger... Veldig, veldig morsom.
Dette er ei bok jeg gleder meg til å begynne på! Jeg trur det var setningen om fortryllende, men skakkjørte personer som fikk meg hekta- også det at den ene tittelen ikke skal få lov til å gjøre den andre til latter, da, så klart!!

12 kommentarer:

 1. Vakre nederlag har jeg også lyst til å lese, den høres bra ut. Jeg har fått hjem en trenings dvd av Kari Jackeson som jeg skal prøve å trene til. En venninne av meg skryter veldig av den, så kanskje jeg kan få trent litt styrke jeg og :-) Ønsker deg en fin dag!
  PS: Jeg liker også lupiner

  SvarSlett
  Svar
  1. Det blir spennende å sjå om "sommerboka" faller i smak, det virker om at MANGE er nysgjerrig så det er nok ikke lenge før vi får noen hint ;o)

   Slett
 2. For en sommerlig sinkbalje, den var fin. Jeg er alt for lite flink til å pynte ute, men når vi kommer tilbake fra en langhelg hos svigers, skal jeg sannelig bytte ut påskeblomstene med sommerblomster. Bikinien har jeg gitt opp, men boken må sjekkes ut :)

  SvarSlett
  Svar
  1. He-he; jeg har vel sant og si ikke de helt store bikini-ambisonene jeg heller. Det er nok mer sterk rygg og god hels som er målet ;o)

   Slett
 3. Så fint bilde:-) Likte både zinkbøtta og det fine huset bak der.... Vakre nederlag er på vei til meg forhåpentligvis. Leselysten er på vei opp og jeg nyter det til fulle!:-) Ha en fin kveld og kos deg med lesing og det som ellers måtte stå på tapetet.

  SvarSlett
  Svar
  1. Fuglehuset på bildet er jeg litt stolt av, for jeg har lagd det helt sjøl!!! Eller; jeg er vel egentlig ikke bare LITT stolt ;o)
   Jeg sier som Kristopher Schau i "På vegne av venner": Det eneste som alltid hjelper, er å lage noe. Om det er musikk, bøker eller fuglehus er underordna...
   Nyt kvelden du også, Beathe!

   Slett
 4. Vilken vacker och inspirerande bild! Och så bra boktips - hoppas att du lyckas hålla igång med träningen! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg krysser fingre og håper det beste!!

   Slett
 5. Italia, Italia, hager og bok, og får du trent litt så er det jo toppers. :) Lurer på om jeg skal stjele tipset om å så lupiner på hageflekken min. Spørs bare om naboene i rekka blir så glade da..

  SvarSlett
  Svar
  1. Vet du? Jeg trur ikke du skal være redd for naboene om du velger lupiner i hagen. Det heter seg at de sprer seg lett, men det er en sannhet med modifikasjoner! De har rimelig store frø, så vinden kan ikke føre dem særlig langt, de har veldig karakteristiske blad, så det er lett å luke dem bort mens de er småplanter hvis det likevel skulle forville seg et og annet frø over gjerdet. Kjør på! Ja til lupiner i hagen! Her var til og med gartneren litt snurt fordi de var lyst i bann. Pene og lettstelte planter skal man ta vare på, spør du meg!

   Slett
 6. Det er viktig med en koselig lesekrok. Leselysten min går litt opp og ned. Kommer og litt an på hvilke bøker jeg har tilgjengelig og hvor mye andre planer jeg har. Takk for boktips

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er nok halt naturlig at leselysten svinger litt. Noen ganger er det for mange andre ting som skjer, andre ganger er det bare... tomt for inspirasjon, kanskje...

   Slett

Hva synes du? Enig? Vet ikke helt? Legg gjerne igjen en kommentar ☺