onsdag 25. april 2012

Bunnfall & Vinterstengt

Jeg vet det er mange som ikke liker å høre på lydbøker, og heller vil lese selv. Tror nok det er en vanesak, og kanskje noe man må trene litt på; for egen del betrakter det som multitasking- etter ti år med altfor lite fritid, er jeg nok fortsatt litt preget; det gir meg en god-fornøyd følelse å gjøre to ting samtidig, da har jeg liksom fått i både pose og sekk, selv om den "andre tingen" må være av det enkle slaget; gå tur med hunda, kjøre bil, brette sammen klesvask, måke snø, rake løv- det dreier seg om å sette på autopiloten og la seg underholde! Er det flere der ute som multitasker, eller er det bare papir som duger?  
Jeg er valigvis ingen storkonsument av krim, men nå er det en gang slik at når det kommer til lydbøker, er det ofte tilfeldighetene som råder. Skal jeg høre på bøker, tar jeg det som er tilgjengelig, enten på mobilen eller på biblioteket, jeg legger ikke lista særlig høyt, og det virker som at det er MYE krim på lydbokfronten! Kjenner jeg meg rett blir det nok mer høytlesning framover; det begynner å tørke opp litt ute og det betyr at det kommer til å bli raking og rydding i "hagen" framover- så da blir det vel mer krim i øregangene, tenker jeg...
Jørn Lier Horst jobber i politiet og skriver krim, det bærer bøkene hans preg av. Etter mi mening blir det litt i overkant mye teknisk og taktisk om hvordan politiet jobber. Formelen er ellers velkjent: middelaldrende, litt sliten politietterforsker som grubler over tilfeldighetene livet byr på, samtidig som ran, drap og forsvinninger skal oppklares. Man finner også en ung, kvinnelig, nysgjerrig journalist (i dette tilfellet etterforskerens datter) som ivrig graver etter de samme svarene som politiet- og som har det med å havne i begivenhetenes sentrum.
Av disse to bøkene, likte jeg "Vinterstengt" best. Handlinga var mer sammensatt, hendelsene var mer flettet inn i hverhandre- og datteren Lines tilstedeværelse gav den litt ekstra og spille på. På Bokelskere hvor jeg arkiverer og triller terninger, gav jeg Vinterstengt en femmer, mens Bunnfall bare fikk fire.

Klikker du på framsidebildene kan du lese mer om bøkene og høre utdrag fra opplesinga.1 kommentar:

  1. Bunnfall har jeg ikke lest, skal leses:) Likte Vinterstengt veldig godt. Jeg liker Jørn Lier Horst og at han bruker sine egne erfaringer i bøkene:) Ha en flott torsdag:)

    SvarSlett

Hva synes du? Enig? Vet ikke helt? Legg gjerne igjen en kommentar ☺