søndag 11. desember 2011

Larvik

Den eneste ene
Jørn Lier HorstGyldendal Norsk Forlag/ Lydbokforlaget 2007
Lest av Yngve Berven
Spilletid: 7 timer, 48 minutter
Dette er den fjerde boka om William Witling, den første jeg har lest/ hørt. 
Det er høysommer, i Larvik er det varmt som i en bakerovn, og de store sakene alle er opptatt av, er innbruddsbølgen som har skylt innover byen, og at Larvik Håndball´s yndlig, Kajsa Berg plutselig, sporløst og uforklarlig har forsvunnet. Etterhvert dukker det opp et par lik, ingen av dem Kajsa, men kan sakene ha noen sammenheng?

Dette er enda et eksempel på at det tilfeldige utvalget av lydbøker som finnes på det lokale biblioeket gir positive overraskelser! Horst skriver troverdig og nøkternt, samtidig som man hele tida får små drypp som gjør at man blir nysgjerrig- og av og til (feilaktig!) tror man har løsningen. Jeg liker også "etterforskningspausene" vi får når episoder fra Wistlings privatliv fortelles.
Boka (og sannsynligvis også de andre Jørn Lier Horst har skrevet) anbefales for de som liker god gammeldags krim, satt inn i en moderne teknisk avansert nåtid.

Det var skogeier Treschow som i 1884 gav Bøkeskogen i Larvik, landets første offentlige friområde, til byens befolkning. I 1980 ble området gitt vernestatus. At skogen er vernet, betyr ikke at det ikke foretas hogst der, men at Statskog forvalter den som parkskog, dvs. at de lar trærne bli så gammel og stor som mulig før de feller trærne. Felling gjøres for å bevare skogens særpreg, og for å holde den sunn og frisk. Spesielt har de hatt fukus på bøkelus, som er smittsomt og fører til at trærne svekkes, både av larvene og soppen som dukker opp. Årlig hogges cirka 100 m3, det meste ender opp som ved.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hva synes du? Enig? Vet ikke helt? Legg gjerne igjen en kommentar ☺